3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ördekli Hamamı'nda sergi

Bursa'da, halk kültürünü anlatan minyatür eşyalar, Osmangazi Belediyesi'nin restore ettiği Ördekli Hamamı'nda sergilendi.

Osmangazi Belediyesi Ördekli Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, araştırmacı Ahmet Şenol ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Halk kültürünü tanıtan sergide Türkiye'nin her bölgesinde yer alan giyim tarzları, evler, han ve hamamlar, yörük çadırı, kılıçlar ve bakır eşyalar tanıtıldı. Unutulmaya yüz tutmuş bazı kültürel örnekleri el sanatına yansıtan Şenol, amacının kültürümüzü canlandırmak olduğunu söyledi.

Anadolu halk kültürünün birçok yönünü maketlerde görmenin mümkün olduğunu ifade eden Şenol, 3 bin yıllık Anadolu kültürünü sergideki eşyalara yansıttığını belirterek, "Annelerimizin, babalarımızın, büyüklerimizin duygu ve düşüncelerini anlatan bir sergi açtım. Türk kültürünün özelliklerini yansıtan mutfak eşyaları, tarım araçları ve kültürümüzde yer alan birçok özelliği bir araya getirdim. Gayem ebruli bir yapıya sahip olan kültürümüzü yansıtmak. Bunu başarabildiğime inanıyorum. Mesela Bursa'ya baktığımız zaman birçok etnik köken bir arada bulunuyor. Bu da Bursa ilinin zengin ve güçlü bir kültürel yapıya sahip olduğunun göstergesidir" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Altepe ise, yapılan eserlerin Türk kültürünün özelliklerinin ortaya çıkarılması ve tanıtılması bakımından önemli olduğunu ifade ederek, Anadolu'nun her köşesinde sanatsal ve kültürel yapının maket modellere yansıtıldığını belirtti. Tüm Anadolu'nun bu eserlere Ördekli Kültür Merkezi'ne taşındığı söyleyen Altepe, "Bursalı vatandaşlarımızın bu güzel çalışmayı yerinde görmesi lazım. Kültürümüzün bu zengin özelliğini tanıtmak ve yaşatmak hepimizin görevi. Kültürümüzü sadece Türkiye'de değil dışarıda da tanıtmak bizlerin vazifesi. Bursa ilimiz bu alanda büyük mesafe katetti" şeklinde konuştu.

Sergi, 15 gün açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 18:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?