6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Orhaneli Karagöz Şenliği başladı

ORHANELİ KARAGÖZ ŞENLİĞİ BAŞLADI

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Karagöz Kültür Şenliği başladı.

Bu yıl 19'uncusu yapılacak olan Karagöz kültür Şenliği Atatürk anıtına çelenk konulması ve Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Tatlıoğlu, "Bu şenliği 19 yıl önce başlatıp ilçe halkına armağan eden büyüklerimizi saygıyla anıyorum. Orhaneli her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da çıtasını çok yükseklere taşıyor. Bir ve beraber olmak, kültür ve geleneklerimizi yaşatmak için böyle bir gayretin içerisine girdik" dedi.

Ardından protokol ve vatandaşlar bando eşliğinde şehir merkezinde yürüdü. Şiir, kompozisyon ve resim dallarında birinci gelen öğrencilere hediyeler verildi.

Yeni alınan kepçe,,makam aracı, otobüs ve kamyonlar da 9 Eylül Caddesi'nde dualar ve kurbanların kesilmesiyle belediye araç filosuna eklendi. Pazar günü Karagöz Piknik Alanı'nda yapılacak şenlik finaline Devlet Bakanı Faruk Çelik ile çok sayıda vatandaş katılacak. Şenliğin sunuculuğunu manken Tuğba Altıntop yapacak. Şenlikte popçu Niran Ünsal, rock grubu Koridor, sanat müziği sanatçısı Ayşen Birgöl, halk müziği sanatçısı Gülseren Aygün ve mahalli sanatçılar sahne alacak.

ORHANELİ KARAGÖZ ŞENLİĞİ BAŞLADI
ORHANELİ KARAGÖZ ŞENLİĞİ BAŞLADI
ORHANELİ KARAGÖZ ŞENLİĞİ BAŞLADI
ORHANELİ KARAGÖZ ŞENLİĞİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 13:41:04
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 13:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?