5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Orhaneli Kavşak inşaatında sona yaklaşıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Orhaneli Kavşağı’nda sona yaklaşıldı.

Bursa’nın tarfik sorununun en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Orhaneli Kavşağı’nda yaklaşık bir buçuk ay önce başlayan inşaat çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı.

Orhaneli Kavşak inşaatını alan Yapı Proje Merkezi A.Ş.’nin 9 ayrı ekip, toplam 95 kişi ve iki vardiya olarak sürdürdüğü çalışmalarda bugüne kadar, fora kazık imalatları, perde beton imalatları, kazı işlerinin yüzde 95’i, bordür ve trotuar imalatları ile prefabrik kirişler tamamlandı ve bu kirişlerin yüzde 60’ı da yerlerine yerleştirildi.

Yüksek İhtisas Kavşağı’nda olduğu gibi Orhaneli Kavşağı’nın da rekor sayılabilecek bir sürede tamamlanacağını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Orhaneli Kavşağı’ndaki çalışmalar havaların iyi olması nedeniyle hızla ilerlediğini ve daha önce 18 Ağustos olarak belirtilen teslim süresinin Temmuz ayının sonunda tamamlanarak trafiğe açacaklarını açıklandı.

Bursalıların bugünlerde trafikte bir miktar sıkıntı çektiğini söyleyen Şahin, "Amacımız halkımıza sıkıntı değil, keyif veren bir Bursa yaratmak. Bursa’yı Türkiye için örnek bir şehir haline getirecek hizmet ve yönetim anlayışımız ile önümüzdeki 4 yılda Bursa’yı gerçek anlamda dünya standartlarında, müreffeh bir dünya şehrine dönüştürmek için geceli gündüzlü çalışacağız" diye konuştu.

İnşaatının yüzde 70’inin tamamlandığı Orhaneli Kavşağı’nda bu ay içerisinde de yağmursuyu deplase imalatı, elektrik hatları imalatı, alt temel ve temel malzeme imalatları ile oto korkuluk ve aydınlatma tesisatlarının tamamlanacağı belirtildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 16:37:10
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 16:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?