2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Orhaneli'de çiçek üretimi

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Süleymanbey köyünde seralarda çiçek üretimi yapılıyor. 

Orhaneli İlçe Tarım Müdürü Osman Yorulmaz, köy muhtarı Süleyman Hizar ile beraber Süleymanbey köyündeki çiçek seralarında incelemelerde bulundu. 

Süleymanbey köyünde özel bir firma tarafından sözleşmeli olarak çiçek üretimi yaptırılırken, bu durum köy halkı için önemli bir gelir kaynağı oldu. Firma tarafından temin edilen hercai menekşe tohumları yaz sonunda seralara ekilirken, kış ortasında oluşan fideler saksılara yerleştiriliyor. İlkbaharda çiçek açan bitkiler köydeki üreticiler tarafından melezleniyor ve oluşan hibrit tohumları hasat ediliyor. Daha sonra bu tohumlar firma tarafından köylüden bedeli karşılığında alınıyor. 

Tarım Müdürü Osman Yorulmaz, "Süleymanbey köyümüzde çiçek üretimi yapılan 20 seramız bulunmaktadır. 100 üreticimiz buradan iyi kazanç etmekte. Zirai açıdan durgun olan kış mevsimi değerlendirilmekte, bilimsel metotlarla hibrit tohumu üretilerek ekonomiye katkıda bulunulmaktadır. Bu çalışmanın örnek olmasını diliyorum. Tarım Müdürlüğü olarak kışın vereceğimiz eğitimlerle diğer belde ve köylerimde de buna benzer projeleri hayata geçirmeye çalışacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?