4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Orhaneli'de Karagöz Şenlikleri

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 18'incisi düzenlenen Karagöz Kültür Şenlikleri başladı.

Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan şenlikte konuşan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Her sözüyle güldüren ve her sözünde veciz bir anlam olan Türk büyüğü Karagöz adına düzenlemiş olduğumuz geleneksel şenliğin 18. açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Orhaneli, her alanda olduğu gibi, kültür ve sanat alanında da çıtasını çok yukarılara taşımış bulunmaktadır. Çilek ve kiraz festivalinden kültür şenliklerine dönüştürdüğümüz bu faaliyetimiz uluslararası kimlik kazanacak. Böylece ilçemiz dünyaya açılmış olacak" dedi.

Konuşmanın ardından ilköğretim okulları folklor ekipleri kol bastı oynadı. Daha sonra şehir merkezinde bando takımı ile kortej yürüyüşü yapılı. Çevre yolunda bulunan Karagöz anıtına çelenk konulurken, protokol ve vatandaşlar belediye binasında Karagöz figürleri ve resim sergisini gezdi.

Ayrıca, araştırmacı yazar Ali Kaplanoğlu, Karagöz Derneği Başkanı Şinasi Çelikkol ve Mustafa Cemiloğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı bir panel yapılacak. Karagöz Kültür Şenliği 21 Haziranda sona erecek. Kültür şenliklerinde yörenin gelenek ve görenekleri tanıtılırken, cumartesi günü yağlı güreşler yapılacak.

Aynı gün akşamı gölge oyunu oynatılacak. Bursa Mehter Takımı'nın da konser vereceği şenliklerde müzikli eğlence programları yer alacak. Şenliğin finali pazar günü piknik alanında yapılacak. Pazar günü, ünlü sanatçılar Bedia Akartürk, Pınar Altınok, Murat Başaran, Burak Şenöz sahne alacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?