4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Orhanelili kadınlara kanser taraması

Orhaneli Belediyesi ve KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi) iş birliğiyle Orhaneli ve köylerinde kadınlar kanser taramasından geçirilecek.

Orhaneli Belediyesi'nde yapılan toplantıda, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hanefi Kabalar, KETEM sorumlu hekimi Dr. Fatma Karazağ tarafından köy muhtarları, imamlar ve öğretmenlere, 50-69 yaş arası kadınlarda görülen meme kanseri hakkında bilgi verildi.

Dr. Hanefi Kabalar, “Türkiye’de ilk çalışmayı Orhaneli’den başlatmış bulunmaktayız. Meme kanserinde erken teşhis çok mühim. Bunu bir kenara bırakın, memeyi bile kurtarma imkanımız var artık. 50-69 yaş grubu bayanlarımızda genellikle görülen meme kanserine karşı merkezimizde momografi çekilerek kanser hastalığının olup olmadığını tespit ediyoruz. Bugün bir kanser hastalığının hastaya maliyeti 50 bin lirayı geçiyor. Erken teşhisle çok cüzi bir rakamlarla bunun önüne geçilebilir. Ayrıca hastayı kanserden kurtarmış oluyoruz" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da, bölgedeki 50-69 yaş grubundaki kadınların taramadan geçirileceğini, kontrollerin ücretsiz yapılacağını, sürekli tarama ve tedavinin devam edeceğini söyledi.

Muhtarlar, öğretmenler ve köy imamları bölgelerinde yaşayan 50-69 yaş arası kadınları tespit edip Orhaneli Belediyesi'ne bildirecek. Bu kadınlar Bursa Döne Ocak KETEM Merkezi'nde kanser taramasından geçirilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 12:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?