4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Orhaneli'nde heyecanlı tatbikat

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü'nde yapılan yangın tatbikatı nefes kesen görüntülere sahne oldu.

Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlenen seminerin ardından basketbol sahasında yapılan orman yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı. Yangına müdahale eden 5 arozöz ve orman ekipleri, gösterdikleri performansla göz doldurdu.

Yangın söndürmede kullanılan cihazlar hakkında bilgi veren Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Köksal Konak, Fransız yapımı arozöz hortumlarına takılan tabanca ve aparatları uygulamalı olarak anlattı. Makine mühendisi Ümit Özerol ise, ekiplere yangına müdahale yöntemlerini, hortum ve tabanca aparatlarının arozözlere nasıl takılacağını gösterdi. Personele ayrıca yeni alınan 3 cihazı nasıl kullanacakları ve arozöze bağlayacakları hakkında bilgi verildi.

Dağ yöresindeki orman ekiplerinin yangınlara hazır olduğu bildirildi. Teknik eleman ve malzeme eksiği bulunmayan ekipler, Orhaneli merkezde 5 arozöz, köylerde ise 3 su tankı, 1 dozer, 1 grayder, 1 trayder, helikopter ve 15 gölet ile hizmet veriyor. Keles'te yangınlara karşı 2, Orhaneli ve çevresinde 5 gözetleme kulesi görev yapıyor.

Orhaneli Orman işletme müdürü Hakkı Türkoğlu, son yıllarda orman yangınlarına karşı alınan tedbirlerden bahsederek, "Son 10 yılda kayda değer orman yangını olmadı. Her yıl ortalama 20 yangın çıkmasına rağmen, ortalama 3 hektar alan zarar görüyor. Bu ise Türkiye ortalamasının çok altında. Yangınlara müdahalede ekiplerimizin tecrübeli ve donanımlı olması, ayrıca ferdi çabalar sayesinde bu yıl da başarılı bir yıl geçireceğimizi umuyorum. Dağ köylülerinin orman yangınlarına karşı gösterdği hassasiyetin devam etmesini diliyor, en ufak bir dumanda veya ateşte Alo 177'yi aramalarını istiyoruz" dedi.
Yangın tatbikatına Orhaneli Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu ve 4 dağ ilçesinin orman işletme şefleri ile arozöz ekipleri katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?