1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Orhaneli'nde üniversite sevinci

Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde, Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu törenle açıldı.
 
Yüksek okul açılışına Bursa Valisi Nihat Canpolat, Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, Orhaneli MYO Müdürü Bülent Gürbüz ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşma yapan Rektör Yurtkuran, "Bu okulu büyütmek mecburiyetindeyiz. Geçen yıl okulumuz açıldığında 34 öğrenci varken, bu yıl 108 öğrencimizle okulumuz devam ediyor. Burada okuyan her bir çocuğun Uludağ Üniversitesi'ne maliyeti aylık 3 bin YTL'dir. Üniversitede en çok masraf edilen okullarımızdan biri Keles, biri de Orhaneli'dir. Masraflarımızın düşmesi için okulumuzu ve öğrenci sayımızı artırmamız gerekiyor" dedi.
 
Vali Canpolat da, "Uludağ Üniversitesi, şehriyle, halkıyla barışık olan devlet üniversitelerinin en başında geliyor. Başta rektörümüze ve senato üyelerine ve bütün kadrosuna teşekkür ediyorum. Bazı kamu görevlilerinin gitmekten imtina ettiği, görev yapmak istemediği ilçelerimizde, akademik titre hiçbir şekilde bakmadan, verilen görevi zevkle, şevkle yapan hocalarımızı gördükçe, geleceğe dair ümidimiz artıyor. Kendilerine müteşekkiriz" diye konuştu.
 
Kurdeleyi Canpolat ve Yurtkuran öğrencilere kestirdi. Bu arada, eski adı Mektep Bayırı olan caddeye, Mustafa Yurtkuran'ın ismi verildi. Bu cadde de okulun ardından törenle açıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 17:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?