4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Orhaneli'ye Türk Dünyası Vadisi

Bursa'nın Orhaneli ilçesine "Türk dünyası vadisi" kuruluyor.
Avrasya Kültür Araştırma Merkezi Başkanı Hüdayberdi Muradov, Başkan Yardımcısı Yukiye Syuleyman ve Dağdibi-Der Başkanı Mehmet Yavaş, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile görüştü.

Tabii güzellikleriyle göz kamaştıran Orhaneli'de hayata geçirilecek "Türk dünyası vadisi" projesiyle, Türk cumhuriyetleri arasındaki iş birliğinin artırılması, Türk kültürünün doğru olarak tanıtılması hedefleniyor. 100 dönüm arazi üzerine kurulucak projeyle ayrıca 20-25 aileye istihdam sağlanacak.

Türk dünyası vadisinde at binme eğitimleri, ülke geceleri, fayton gezileri, bayram kutlamaları, düğün cemiyetleri, kımız tanıtımı yapılacak. Vadide, çocuk parkı, oteller, spor sahaları, mahalli eşyaların sergilendiği bölümler, Türk hamamı, restoran bulunacak.

Keles Dağdibi-Der yöneticileri, bu projeyi sonuna kadar destekleyeceklerini açıkladı. Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Böyle bir projenin Orhaneli’de kurulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Akraba devletlerinin örf ve adetlerinin tanıtılması ve ilçemizin turizme açılmasından memnuniyet duyarız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?