3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Orhangazi'de çıkan yangın korkuttu

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, üzerinde yufka kızartılan sacın örtüleri tutuşturması neticesinde bir evde çıkan yangın korkuya sebep oldu.

Olay, Arapzade mahallesi Orkent Manolya 3. Blok 4. katta Cemal Karacaoğlu'na ait evde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Aysel Karacaoğlu'nun (25), anne ve babasının evde olmadığı sırada piknik tüpünde yufka kızartırken sacın örtüleri tutuşturmasıyla yangın çıktı. Paniğe kapılan Karacaoğlu, evde bulunan 18 yaşındaki kardeşi Alev ile 7 yaşındaki küçük kardeşi Alperen'i alarak dışarı çıktı.

Yangın ise kısa sürede büyüdü. Yangını fark eden bina sakinleri, patlama ihtimaline karşı apartmanı boşaltltı. Bir anda alev topuna dönen ev, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. 3 kardeş dumandan etkilenmeleri ve yangının şoku ile baygınlık geçirdi. Olay yerine çağrılan ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşler, burada kontrol altına alındı.

Doğalgaz bağlı olan apartmanın gazını Armagaz yetkilileri derhal kesti. İtfaiye ekipleri, piknik tüpünün yanı sıra evdeki diğer iki büyük tüpün de alev aldığını fark edince, tüpleri söndürüp uzun süre soğuttu. Tüpleri dışarı çıkaran itfaiye ekipleri, biraz daha geç kalınması halinde tüplerin patlayabileceğini söyledi.
Yangın sebebiyle büyük panik yaşanırken, Cemal Karacaoğlu'na ait ev kullanılamaz hale geldi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?