4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Orhangazi'de dalış okulu açılıyor

Orhangazi Yelken Kulübü Su Sporları Derneği, Marmara Bölgesi'nin en kapsamlı dalış okulunu açıyor.

Orhangazi Sualtı Topluluğu (ORSAT) öncülüğünde açılacak dalış okulu, fiziki hazırlıkları tamamlanıp eğitime hazır hale getirildi. Dalış okulu kursları için kayıtlar başladı. Eğitimler ise 16 Haziran'da başlayacak. Kurslara katılanlar amatör dalıcı olabilirken, profesyonel sanayi dalgıcı eğitimi de alabilecekler. Bu sayede su altında çalışma yapılan yerlerde çalışma imkânı bile kazanabilecekler.

Orhangazi'ye bağlı Gölyaka Köyü'nde açılan Orhangazi Yelken Kulübü Su Sporları Derneği bünyesindeki Orhangazi Sualtı Topluluğu Dalış Şubesi, amatör ve profesyonel dalıcılar yetiştirecek. Dalış okulunda eğitim alanlar hem spor amaçlı hem de profesyonel anlamda sanayi dalgıçlığını öğrenebilecek. Orhangazi Sualtı Topluluğu (ORSAT) ve Değirmendere Sualtı Topluluğu'nun (DESSAT) ortaklaşa organize ettikleri dalıcı kursu müracaatları başladı.

Uzman bay ve bayan eğitmenlerin vereceği eğitimlerden sonra katılımcılar sualtının esrarengiz dünyasına merhaba diyebilecek. 14 yaşından gün almış sağlık durumu elverişli herkesin katılabileceği kurslar, 12 saat teorik ders, biri havuz, dördü deniz dalışı olmak üzere beş eğitim dalışından sonra sınavdan başarı ile ayrılırlarsa Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun (TSSF) bir yıldız dalıcı brövesine sahip olacaklar. Orhangazi Yelken Kulübü Su Sporları Derneği Başkanı Kenan Özkan, dalış kursuna katılanların amatör dalıcı olabileceklerini söylerken, profesyonel alanda da çalışabileceklerini kaydetti.

Özkan, kurslara katılıp profesyonel dalıcı olma şansı yakalayabilecek kişilerin kendilerine bir iş sahası açmış olacaklarına dikkat çekerek, "Bölgemizde sanayi çalışmaları var. Yalova'daki tersaneler bunun için iyi bir örnek. Tersanelerin çalışmalarında su altındaki işleri profesyonel sanayi dalgıçları yapacak. Bu dalgıçlar bizim gibi kurslardan faydalanan kişiler. İsteyenler bu seviyeye Orhangazi'de de ulaşabilecekler" dedi.

Dalmanın keyfili bir spor olduğuna dikkat çeken Kenan Özkan, Orhangazi'deki okulun Marmara Bölgesi'nin en kapsamlı dalış okulu olduğunu vurguladı. Özkan, Orhangazi'de yeni ve özel bir ilke adım atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylerken, profesyonel ekiple verilecek eğitimlerin de oldukça keyfi ve başarılı geçeceğini işaret etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 17:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?