3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Orhangazi'de gergin bekleyiş

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde AK Parti'nin 90 oy farkla başkanlığı Anavatan Partisi'ne kaptırmasının ardından İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazın değerlendirildiği toplantının halen sürdüğü bildirildi. Anavatan Partililer de İlçe Seçim Kurulu'ndan çıkacak kararı adliye önünde gergin bir şekilde bekliyorlar.

Alınan bilgiye göre, AK Parti'nin adayı Yusuf Korkusuz oyların 9 bin 724'ünü Anavatan Partisi'nin adayı İsmail Tartar da 9 bin 814'ünü almıştı. AK Partililer, oy sayımında ve tutanaklarda hata olduğunu iddia ederek İlçe Seçim Kurulu'na başvurdular. Dün yapılan başvurunun ardından dilekçeyi işleme koyan İlçe Seçim Kurulu bu sabah 10'da toplandı. Ancak kapılarını kapatan İlçe Seçim Kurulu saat 19.00'a kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

Anavatan Partililer ise İlçe Seçim Kurulu'ndan çıkacak kararı merakla adliye önünde beklediler. Yaşanan gergin bekleyiş sebebiyle Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden takviye ekipler bölgeye sevk edildi. İlçe Seçim Kurulu'nun bu gece ya da yarın sabah bir açıklama yapmasının beklendiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 11:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?