2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Orhangazi'de uyuşturucu operasyonu

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin altı aydır sürdükleri takip sonucu Orhangazi ve çevresindeki altı ayrı noktada yapılan eş zamanlı operasyonlarda 10.5 kilo esrar ele geçirildi. Sonbahar ismi verilen operasyonda torbacı diye adlandırılan 13 kişi esrar satmaktan gözaltına alınırken, 76 kişinin de esrar içicisi olduğu tespit edildi. 

Jandarmanın Orhangazi'de yaptığı eş zamanlı operasyonlarda içilmeye hazır esrar maddeleri ve bunları satan kişiler yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaklaşık altı ay önce belirli kişiler üzerinden yola çıkarak uyuşturucu kullanıcıları ve satıcılarını takip altına aldı. Dün ise sonbahar ismi verilen operasyonun startı verildi. Bursa ve Orhangazi jandarma ekipleri, sabah saat 06.00'da Orhangazi merkezdeki Arapzade, Muradiye ve Hürriyet mahalleri, Orhangazi'ye bağlı Yeniköy ve Ortaköy ile Yalova yolu üzerindeki Süpürgelik mevkiinde önceden belirlenen noktalara operasyon yaptı. Eş zamanlı operasyonda 10.5 kg esrar, 2 adet 7.65, 1 adet 6.35, 2 adet kurusıkıdan bozma tabanca bir miktar ekstazi hap, 1 adet maske, ele geçirildi. Altı aydır takip edilen şahıslardan biri Gemlikli, diğerleri Orhangazi'den olmak üzere 13 kişi gözaltına alındı. 

Diğer yandan 'Sonbahar' operasyonu kapsamında Orhangazi bölgesinde yaşayan 76 kişi de içici olarak tespit edildi. Yetkililer, bu içiciler hakkında yasal işlem başlatılacağı kaydedildi. Ayrıca, operasyonda ele geçirilen bir adet maskenin de hırsızlıkta kullanılmış olabileceğinden şüpheleniliyor. Gözaltına alınan kişiler hakkında hırsızlık suçundan da yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 14:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?