3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Orman Müdürü'nden iyi haber

Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, son 40 yılda ormanlık alanlarda ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen çalıştayda, Bursa, Yalova ve Bilecik orman işletmelerinin yıl içerisinde yaptığı çalışmalar masaya yatırıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Ali Girgin, sürdürülebilir yönetimin ormanlarda biyolojik çeşitliliği ve verimliliği korumak açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Yıl içerisinde yapılan çalışmaları anlatan Girgin, son 40 yılda Bursa ve çevresinde ormanlık alanların genişlediğini belirterek, "Bursa ve çevresinde 1972 yılında 705 bin hektar olan ormanlık alanlarımız 2003 yılında 759 bin hektara ulaştı. 2013 yılında bu artışın devam edeceğini düşünüyoruz. Bir yıldır yoğun bir şekilde bize bağlı 7 işletme müdürüyle birlikte bu çalıştayın altyapısını oluşturduk. Bugün çalıştay sonunda hazırlayacağımız raporu Ankara'ya göndereceğiz. Amacımız içinde ve çevresinde yaşayanlarla birlikte ormanların yaşatılması. Bu konuda hem toplum hem de Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak birlikte çalışıyoruz" dedi.

Pan-Avrupa sürecine üye olan Türkiye'de her yıl ormanlarla ilgili 81 ilde yapılan çalışmalar rapor haline getirerek Avrupa'ya bildiriliyor. Bu projenin amacı, Ormanlık alanları genişletmek, niteliğini artırmak ve çevre kirliliğini azaltmak. Bu kapsamda Çevre ve Orman Bakanlığı ile bölge müdürlükleri bilgi alışverişinde bulunarak, sürdürülebilir orman yönetimi konusunda her yıl yapılan çalışmalarla ilgili rapor hazırlıyor.
Çalıştaya ilçe belediyelerin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Çalıştay sonunda hazırlanan raporun Çevre ve Orman Bakanlığı'na gönderileceğı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 14:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?