6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Orman yangını büyüyor!

BURSA'DA ORMAN YANGINI

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy'de akşam saatlerinde başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle giderek büyüyor.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 22.00 sıralarında başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisini göstermesiyle büyüyerek ormanlık alanda ilerlemeye devam etti. Yangına ilk olarak ilçede bulunan Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Devecikonak İşletme Şefliği'ne ait arazözler müdahale etmeye çalıştı. Ancak yangının giderek büyümesi üzerine ekipler Bursa'dan takviye istedi. Bunun üzerine yangın yerine 27 arazöz ve 3 iş makinesi sevk edildi. Yangını söndürmek için Bükköy sakinleri de yoğun çaba gösterdi.

Yangının büyüdüğü yerlere gelen köylüler, ellerinde aldıkları arazözün hortumları ile yangına müdahale etti. Ancak yangının yaklaşık 40 hektarlık alana yayılması ve rüzgarın şiddetini giderek artırması, söndürme çalışmalarını giderek zorlaştırdı. Yangına su ile müdahale etmenin yetersiz kaldığını gören ekipler, hızarlarla ağaçları kesti ve yangının diğer ağaçlara sıçramasını engellemek için boş koridor oluşturmaya çalıştı.

Hızını artıran yangın, 50 hanesi bulunan Fındıcak köyüne doğru ilerlemeye başladı. Köy halkı yangının köye sıçramasını engellemek için yangın söndürme ekiplerine yardım etti. Yangın mahalline gelerek inceleme yapan Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, 11 arazözün Bursa'dan hareket ettiğini şu anda ise 16 arazözün yangına müdahale ettiğini söyledi. Yangın söndürme helikopterinin bulunmaması sebebi ile yangına havadan müdahalenin mümkün olmadığını ifade eden Girgin, "Helikopterimiz olsa bile saatteki hızı

50 kilometreyi bulan rüzgar sebebi ile yangına havadan müdahale etmek mümkün değil. Ancak karadan söndürme çalışmalarını gerçekleştirebiliyoruz. Temel hedefimiz yangını bir an önce kontrol altına almak. Tahminlerimize göre şu anda 40 hektarlık alan yanmış durumda. Yanan alanlar Kızılçam ormanı. Zaten yangın ilk olarak Kızılçam üretim ormanı diye tabir ettiğimiz yerden çıktı. Yangının çıkış sebebi belli değil. Çıkış sebebinin belli olması için yangının tamamen söndürülmesi lazım" dedi.

Köy sakinleri ise yangından akşam saatlerinde haberdar olduklarını ve yangına müdahale etmek için tüm köy halkının ormana koştuklarını söyledi. Yangının kendi köylerine sıçramasından endişe eden köylüler kendilerine ait traktörlerle arazözlere yardım etmeye çalıştı.

BURSA'DA ORMAN YANGINI
BURSA'DA ORMAN YANGINI
BURSA'DA ORMAN YANGINI
BURSA'DA ORMAN YANGINI
BURSA'DA ORMAN YANGINI
BURSA'DA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 09:06:04
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 11:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?