3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ormanda kaybolunca ağaçta uyudu

Uludağ'da kestane toplamak isterken ormanda kaybolup mahsur kalan şahıs, vahşi hayvanlardan korunmak için geceyi bir ağaca yaptığı yatakta geçirdi. Jandarma ve AKUT ekibinin kayıp olduğu için gece boyu arayıp ormanda sesini duyurmaya çalıştığı pazarcı, sabah saatlerinde kurtarma ekiplerince bulundu. 

Bursa'da pazarcılık yapan Kamil Çölik (47), arkadaşları Abdullah Efe (55) ve İsmail Girgin (62) ile kestane toplamaya karar verdi. Dün sabah 08.00 sıralarında 3 arkadaş, Çölik'e ait 16 AAU 46 plakalı kamyonetle Fidyekızık köyünün üzerindeki ormanlık alana geldi. Aracı burada park eden 3 arkadaş, çuvallarla ormanda ayrı yönlere dağıldılar. Efe ve Girgin, akşam saatlerinde aracın bulunduğu bölgeye geldiler. Ancak yolunu şaşırıp ormanda kaybolan ve cep telefonunun da şarjı biten Kamil Çölik, hava kararınca buluşma noktasına gelmedi. Arkadaşları önce Çölik'in ailesine sonra da jandarmaya haber verdiler. Jandarma ve AKUT ekipleri dün geceden itibaren ormanlık alanda ellerinde fener ve düdüklerle Çölik'i aradılar. 

Dün akşam 17.00'de hava kararınca, vahşi ve yırtıcı hayvanlardan korktuğu için bir ağacın dallarını kendisine yatak yapan Kamil Çölik, sabah erken saatlerde kurtarma ekiplerince Erikliyayla yakınlarında bulundu. Olayın şaşkınlığını üzerinden atamayan Kamil Çölik, cep telefonunun şarjının bitmesinin kendisini zor duruma soktuğunu söyledi.
Zaman zaman korkulu anlar yaşadığını ancak bunu gözünde büyütmediğini anlatan Çölik, "Gece ağaca yatak yaptım. Soğuk olmasına rağmen uyuya kalmışım. Sabah gün ağırmasıyla yolumu bulacağımı düşündüm. Ancak jandarma ve kurtarma ekiplerinin seferber olacağını hiç düşünmemiştim" dedi. 

Ekipler tarafından buluşma noktasına getirilen Çölik, topladığı kestanelerden köylülere ve kendisini aramaya gelen ekiplere ikram etti. Jandarmanın ormana izinsiz girdiği ve kestane topladığı için Çölik'e para cezası keseceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 12:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?