3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ormanda tek başına

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bağ evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki çocuk, 12 saat sonra sivil savunma köpeği 'Zeytin' tarafından bulundu.

Geceyi ormanda geçiren ve kabus dolu saatler yaşayan minik çocuk ile anne babasının buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

Edinilen bilgiye göre 4 yaşındaki Abdülkadir Koçan, babası Ali Koçan ve annesi Emsare ile birlikte Güzelyalı Mahallesi Arabayolu mevkiinde bulunan bağ evine gitti. Anne ve babasının bahçe ile uğraşmasını fırsat bilen minik çocuk evin etrafında oyun oynamaya başladı. Bu sırada çocuğunun gözden kaybolduğunu fark eden Ali Koçan, paniğe kapılarak oğlunu aramaya başladı. Ancak aramalardan bir netice alamayan baba, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekiplerinin haber vermesiyle ormanlık alana gelen sivil savunma, Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ve Mudanya 911 Arama Kurtarma ekipleri, geniş bir alanda minik çocuğu aramaya başladı.

GECEYİ ORMANDA GEÇİREN ÇOCUĞU 'ZEYTİN' BULDU
Gece boyunca ağaçlık alanda aranan minik Abdülkadir bulunamadı. Havanın aydınlanması ile çalışmalara hız veren ekipler, arama kurtarma uzmanı köpekleri de alarak tekrar ormanlık alana yayıldı. Çocuğun kıyafetlerinin koklatıldığı sivil savunma köpeği 'Zeytin', bu sabah 07.00 sıralarında zeytin ağacının kovuğuna sığınan minik çocuğu bulmayı başardı.

Sağlıklı bir şekilde bulunan 4 yaşındaki Abdülkadir Koçan'ın çok korktuğu ve gece yanından geçen sivil savunma ekiplerine korktuğu için ses veremediği öğrenildi. Bursa Sivil Savunma ekipleri çocuğu sabah saatlerinde babası Ali Koçan'a teslim etti. Saatler sonra çocuğuna kavuşan baba ile oğlunun buluşmasında duygusal anlar yaşadı. Baba, kucağına aldığı oğlunu dakikalarca öperek hasret giderdi.

Arama çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür eden baba, "Oğlumu bana sağlam getirdiler. Bahçede oynarken kayboldu. Başına bir şey gelecek diye çok korktum. Bulunduğuna çok sevindim. Bu mutluluğu anlatamam" dedi.
İhbar geldikten sonra hemen harekete geçtiklerini anlatan sivil savunma görevlisi ise, "Dün gece yanından geçmemize rağmen korktuğu için bize ses verememiş. Geceyi bir ağacın kovuğunda geçirmiş. Bu sabah köpekli uzman ekibimiz çocuğa sağlıklı bir şekilde ulaştı. Başarılı bir operasyon oldu" diye konuştu.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 12:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?