3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ormanlara giriş yasak!

Bursa Valisi Şahabettin Harput, orman yangınlarına karşı tedbir almak için 31 Ekim 2009'a kadar piknik ve mesire alanları dışında kalan ormanlık alanlara girmenin yasak olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Şahabettin Harput, mevsim gereği muhtemel orman yangınlarının önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması için bir dizi tedbirler aldıklarını bildirdi.

31 Ekim 2009 tarihine kadar piknik ve mesire yerleri haricindeki, iğne yapraklı ormanlar ve ağaçlandırma sahalarına girişlerin yasaklandığını belirten Vali Harput, "Kanun kapsamında köyler ile ormana 4 kilometre mesafede kalan yerleşim birimleri içerisindeki açık alanlarda hangi amaçla olursa olsun ateş yakılmayacak. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, piknik yapılması yasak olan ormanlık alanları tespit ederek, bu yerleşim yerlerinin haritalarını genel kolluk ve zabıta görevlilerine müracaat edecek. Belediyeler ve köy tüzel kişilikler, orman bitişiğinde bulunan çöp toplama alanlarının çevresinde koruma bandı oluşturacak" dedi.

Vali Harput, tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kebahatler Kanunu maddeleri gereğince işlem başlatacaklarını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 15:56:39
Güncelleme :27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?