1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Örnek kurban ve kesim yeri

Yıldırım Belediyesi tarafından Bursa Kasaplar Odası ile birlikte yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Modern Kurban Kesim ve Satış Yeri, dün hizmete girdi. Demetevler Mahallesi'ne yaptırılan tesisin açılışına Bursa Valisi Nihat Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yıldırım Kaymakamı Ayhan Bayhan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Şakir Ermiş ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Fazlı Yalçındağ da katıldı.
 
Yıldırım Belediyesi ile Bursa Kasaplar Odası tarafından yapılan tesis sayesinde her Kurban Bayramı'nda yaşanan çirkin görüntülerin sona ereceğini vurgulayan Bursa Valisi Nihat Canpolat, vatandaşlardan kurbanlarını belediyeler tarafından belirlenen kesim yerlerinde kesmelerini istedi. Buna uymayanlar hakkında yasal işlemlerin yapılacağını belirten Canpolat, "Dinimizin esaslarından olan temizliğe, vatandaşlarımızın bu Kurban Bayramı'nda da büyük özen göstereceğine inanıyoruz. Birlik ve beraberlik eseri olan bu tesis, her yıl yaşadığımız çirkin görüntülerin sona ermesine neden olacaktır" dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise konuşmasında Yakın Doğu Çevre Yolu'nun Kurban Bayramı öncesinde hizmete gireceğini belirterek, "Bursa'da gelişim ve değişim rüzgarı Yıldırım'da da hissedilmektedir. Polis okulu, İhtisas Kavşağı, Yakın Doğu Çevre Yolu ile tamamen değişen Yıldırım'da bu tür tesislerin açılması, Bursa'mızın gelişmesinde büyük rol oynamaktadır" diye konuştu.
 
Karantina uygulamaları ve hastane hizmetlerinin de verildiği tesisle ilgili tüm bilgileri veren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, konuşmasında, "Yıldırım'ı yıllardır değişmeyen kötü kaderinden kurtardık. Hayata geçirdiğimiz tüm projelerle elimizi kayanın altına koyduk ve büyük başarılara imza attık. Bu tesis de bunlardan sadece bir tanesi. Bursa Kasaplar Odası ile birlikte yaptığımız bu tesis, vatandaşlarımızın kurban bayramı öncesi ve sonrası için tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. Kurbanlığını buraya getiren vatandaşlarımız kurbanlıklarının kesimini çok kısa bir süre içinde yaptırarak, gönül rahatlığı içinde evlerine gidebilecek. Gayemiz, her Kurban Bayramı öncesinde yaşanan çirkin görüntülerini sona erdirmekti. Bunda da başarılı olduk" şeklinde konuştu.
 
Düzenlemesi yeni yapılan Modern Kurban Kesim ve Satış Yeri'nde vatandaşlar, aldıkları hayvanları Kurban Bayramı'ndan 1 gün önce konaklama yerine bırakabilecek ve kesim işlemi yapılan hayvanlarını tesiste bulunan soğuk hava deposunda bekletebilecek. Türkiye'de bir ilk olan tesiste, 1 gün içerisinde 500 büyükbaş, bin 500 küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Tesiste kesim, otomatik ayak kesimi, otomatik deri yüzme makinesi ve otomatik parçalama işlemiyle seri şekilde yapılacak. Otomatik deri yüzme ve parçalama işlemi, 1-2 dakika gibi kısa süre içerisinde yapılacak. Ayrıca aynı anda 20 büyükbaş hayvanın barınabileceği 400 adet geçici padok, 12 adet sabit ahır, mescit, lokanta, çay ocakları ve müdüriyet binasının bulunduğu tesisin alt yapıyla ilgili tüm gereksinmeleri tamamlandı. Hayvan pazarına giriş yapan büyük ve küçükbaş tüm hayvanların her türlü muayenesinin yapılacağı tesiste, kesimi yasak olanlar da tespit edilecek. Bu arada her hayvanın menşei şahadetnamesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılacak. Tesiste Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan 2 ekip, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince 24 saat görev başında bulunacak.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 12:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?