3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Örnek olacak işbirliği

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; AK Parti, CHP ve MHP Bursa milletvekilleri ile göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalar ve planlanan yatırımlar ile ilgili görüştü.

Başkan Altepe, Ankara'da düzenlediği toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2010-2014 dönemi 5 yıllık stratejik planlamasını Bursa milletvekilleriyle paylaştı.
Ankara'daki bilgi paylaşım toplantısına; Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Mehmet Emin Tutan, Canan Candemir Çelik, Mehmet Tunçak, Sedat Kızılcıklı, Ali Kul, Ali Koyuncu, Mehmet Ocakden, Kemal Demirel, Necati Özensoy ve İsmet Büyükataman katıldı.

Altepe, Bursa'nın doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle Türkiye'nin ender şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Bursa hepimizin. Bundan dolayı Bursa'nın geleceği hakkında hepimiz karar verebilmeliyiz. Göreve geldiğimizde Bursa'yı birlikte yöneteceğimizi söylemiştik. Bugün hem Bursa'mız hem ülkemiz için Ankara'da çalışan siz vekillerimizle bir araya gelerek Bursa'nın geleceği hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve yapmayı planladığımız yatırımları paylaşmak istedik. Bizler Bursa'da, sizler Ankara'da Bursa için el birliği ile şehrimizi sıkıntılarından kurtarmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bursa bırakmak için çalışmalıyız" dedi.

Başkan Altepe; tarihi ve kültürel miras, yerleşim-planlama, ulaşım-trafik, kültür-turizm ile çevre ve sağlık alanlarında yapılan, devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında milletvekillerini bilgilendirdiği toplantıda, en büyük hedeflerinin Bursa'yı yaşayan bir tarih şehri haline getirmek olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı ve Bursa milletvekili Faruk Çelik ise, milletvekillerinin de fikirleriyle çalışmalara katkıda bulunmasının öneminin altını çizerek, "Hepimiz, 'Bursa için neler yapabiliriz', bunu masaya yatırdık. Biz de geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanı ile Bursa-Yalova yolunun kentsel dönüşümünü görüştük. Kendisi ile çok verimli bir toplantı yaptık. Önümüzdeki dönemde bu konuda adımlar atacağız. Ayrıca şehir içindeki eğitim kurumlarının bazılarının tahliye edilmesi ile ilgili görüşlerimizi ele aldık.

Belediyemizin yer temini ile yeni bir eğitim vadisi inşa ederek kent merkezindeki sıkışık bölgeleri rahatlatacağız. İstişarelerle elde edilen bilgilerin bütünlüğünde çok verimli, güzel hizmetler ortaya çıkacak" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa milletvekili Necati Özensoy, bu tür toplantıların Bursa'ya yansımalarının verimli olacağını belirtti. Bursa için Bursa aşkıyla hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Özensoy, Başkan Altepe'nin yaptıklarını ve yapacaklarını anlattığı toplantıda kendilerinin de fikir ve önerilerle yapılan çalışmalara katkıda bulunacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa milletvekili Kemal Demirel de seçilenlerin yönetirken herkesle paylaşım içinde olmasını istediğini belirterek, "Bursa kentin tüm dinamikleri ile birlikte yönetilirse geleceğimize daha yaşanabilir bir Bursa bırakabiliriz. Bursa için iktidarı ve muhalefetiyle el birliği ile çalışmalıyız. Başkan Altepe'yi bu yönde attığı adımdan dolayı kutluyorum" dedi. Diğer milletvekilleri de Başkan Altepe'yi böyle bir örnek çalışmaya imza atmasından dolayı tebrik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?