3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Oscar'a sevgi seli

MİNİKLERİN OSCAR'LI HAYVAN SEVGİSİ

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, çocuklara hayvanlara nasıl davranılması gerektiği ve hayvanların insanlardan beklentileri hakkında konferans verildi.

Oscar adlı köpek eşliğinde uygulamalı olarak verilen konferansta renkli görüntüler yaşandı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki etapta verilen konferansa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ebru Yalçın konuşmacı olarak katıldı. Konferansa katılan minik öğrenciler Oscar adlı köpeği sevdi. Yalçın, Oscar ile birlikte uygulamalı olarak hayvan konusunda minikleri bilgilendirdi.

Yalçın, hayvan sevgisinin küçük yaşta oluşacağını belirterek, "İnsanların köpeklerle doğru iletişim kurması çok önemli. Bunun yanı sıra hayvanların da birçok hakları vardır. Onlara doğru davranmamız lazım. Bilhassa köpek ve kedilere doğru zamanda yaklaşmak çok önemlidir. Sevecen oldukları kadar zamanlama yanlış olursa her köpek sizin için tehlikeli olur. Biz büyükler sizlere hayvanlara doğru şekilde yaklaşmayı öğretemiyoruz. Onlarla iç içe yaşayamıyoruz ya da aileleriniz hastalıklardan korktukları için size hayvanlara karşı tedbirli olmayı öğretiyor" dedi.

Yalçın, hayvanların da hakları olduğunu anlatarak, "Onların yaşama hakkı olduğunu unutmayalım. Tüm canlıların hür bir şekilde doğmaya ve yaşamaya hakkı vardır. Hiçbir canlıya acı çektirilemez. Gereksiz yerlerde kullanılamaz, eğlence ya da reklam maddesi olarak kullanılamaz" diye konuştu.

Daha sonra Oscar adlı köpekle uygulamaya geçen Yalçın, bir köpeğin ağzından temsili mektubu slayt gösterisiyle sundu. Yalçın, miniklere gözlerini kapattırıp, köpeklerinin kendilerine mektup yazdığını hayal ettirdi.

Köpeğin mektubunda, "Ben senin dostunum. Seni sevdiğim için seninle beraberim. Başka hiçbir çıkarım yok. Seni hiçbir çıkar sebebiyle sevmiyorum, sadece sen olduğun için seviyorum. Sen bana kötü davransan seni yaralayabilirim, ama böyle bir şeye asla başvurmam. Çünkü benim senden başka dostum yok. O yüzden beni ihmal etme" denildi.

MİNİKLERİN OSCAR'LI HAYVAN SEVGİSİ
MİNİKLERİN OSCAR'LI HAYVAN SEVGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 10:05:02
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 13:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?