3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Osman Gazi'yi Anma Şenlikleri

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen "Osman Gazi'yi Anma ve 683. Fetih Şenlikleri", çeşitli etkinliklerle başladı.

Tophane Meydanı'nda vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törenler, protokol konuşmalarıyla başladı. Balkan ülkelerinden çok sayıda yerel yöneticinin de konuk olarak katıldığı törenlerin açılış konuşmasını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptı. Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş merkezi olan Bursa'nın tarihin beşiği olduğunu ifade eden Dündar, "Uzun yıllar süren kuşatma sonrası elde edilen fetih çok boyutludur. Bu fetihin ekonomik, sosyal ve siyasi boyutları vardır. Bizler geçtiğimiz 5 yıla her geçen gün yeni ilaveler yaparak bu kültürü ve boyutları en iyi şekilde yansıtmak ve yaşatmak istiyoruz. Hedefimiz atalarımızın yaptıklarını insanlığa aktarmak ve yaşatılmasını sağlamaktır. Bu etkinliklere katkı koyanlara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa'nın çok özellikli bir şehir olduğunu belirterek, "Bu dünya güzeli şehri bize emanet eden atalarımızı şükranla anıyorum. Bursa, Osmanlı'nın çadır hayatından çıkıp kent hayatına geçtiği şehirdir. Osmanlı, Bursa'dan dünyaya medeniyet ihraç etmiştir. Osmanlı gittiği her yere barış ve huzur getirmiştir. Biz de ecdadımızı en iyi şekilde anmak ve onların kültürünü en iyi şekilde yaşatmak için bu tür etkinliklere devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törenler Bursa Mehter Takımı konseri ve kılıç kalkan ekiplerinin gösterileriyle devam etti. İlgiyle izlenen Hacıvat-Karagöz gösterisi ise büyük alkış aldı. Halk oyunlarının ardından konuklara lokum, gözleme ve ayran ikram edildi.

Tören sırasında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kılıç kalkan ekibinin oyun ve logosunu tescil ettiren ekip lideri Metin Dikerel'e belgesini takdim etti. Şenlikler, önümüzdeki günlerde de çeşitli faaliyetlerle devam edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?