2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Osmangazi, Starigrad ile kardeş şehir oldu

1. Murat Hüdavendigar'ı anma törenlerinin ardından Bosna Hersek'in başkenti Sarayova'ya geçen Osmangazi Belediyesi heyeti, burada Sarayova'nın merkez ilçesi olan Starigrad (Eskişehir) ile kardeşlik protokolü imzaladı.

Bursa'ya benzerliğiyle dikkat çeken ve Osmanlı eserlerinin yoğunlukta olduğu Starigrad ile dostluk ilişkilerinin yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü belirten Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Starigrad Belediyesi yetkililerini geçtiğimiz yıl Bursa'da ağırlamıştık. O zaman kararı alınan kardeşlik protokolü Bosna Hersek hükümetinin içişleri bakanlığı ve bizim hükümetimizin içişleri bakanlığının olurlarıyla imzalandı. Gerek tarihi eserleriyle, gerek doğal yapısıyla, gerekse kültürel yönleriyle Bursa'ya çok benzeyen Starigrad şehri ile kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Protokol imza töreninde Mustafa Resiç, Parlamento Bakanı Rızzah Avdiç, Türkiye Büyükelçisi Bülent Tulun, Bursa Milletvekili Ali Kul, Başkan Recep Altepe, Başkan Yardımcısı Bayram Vardar, İşadamı Faik Çelik, Nagıp Vardar, Bursa Bosna Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Sevinç ve kardeş şehir protokolünün mimarlarından Starigrad Belediyesi Meclis üyesi ve Sarayova Büyükşehir Belediyesi Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Emin Svrakiç hazır bulundu.

Protokol imza töreninin ardından ev sahibi belediye yetkilileri, konuklara, Osmanlıya 37 vezir verdiği için sadrazamlar şehri olarak adlandırılan Travnik'i gezdirdi. Daha sonra Sarayova'nın kurucusu İshak Bey ve Sarayova Camii gezildi. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Sarayova'nın sembolü olan Osmanlının yaptığı çeşmenin aynısının, Osmangazi'de uygun bir yere yapılacağını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 16:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?