3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Osmangazi Belediyesi, Kent Konseyi kuruyor

Osmangazi Belediyesi, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, ortak yaşam bilincinin geliştirilmesi ve çok aktörlü yönetim anlayışının benimsenmesini sağlamak amacıyla Kent Konseyi kuruyor. 

Osmangazi Belediyesi, şeffaf olmak ve demokratik açılımlar yapmak amacıyla 'Kent Konseyi' kuruyor. Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ve Avrupa çapında örnek projelerin altına imza attıklarını söyleyerek, "'Kent Konseyi' kurulma çalışmaları da bunun devamı niteliğindedir. Ortak yaşam bilincinin geliştirilmesi ve çok aktörlü yönetim anlayışının benimsenmesini sağlamak üzere böyle bir çalışma içerisine girdik. Sürdürülebilir gelişme sorunlarının çözümüne yönelik uzun dönemli planlar yapacağız. Kent Konseyi'nin amacı, kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak olacaktır. Yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı, demokrasi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek istiyoruz. Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi, demokrasi kültürünün gelişmesine hizmet edecek. Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak için çalışacağız. Ortaya konulacak olan projeler, mevcut kaynakların etkili ve adil bir şekilde kullanılmasıyla hayata geçirilecek. Kent Konseyi önemli bir görevi yerine getirecek" dedi. 

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, Belediye başkanının liderlik yapacağı Kent Konseyi'nde milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşu üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, sendika, noter, baro ve birlik temsilcilerinin yer alacağını kaydetti. Kent Konseyi'nin her açıdan demokratik bir süreç olacağına vurgu yapan Bakan, konuyla ilgili kuruluşların 24 Ekim'de toplanacağını hatırlattı. Sivil toplum kuruluşlarının kent yönetiminde daha etkin ve söz sahibi olması amacıyla bu çalışmanın içine girdiklerini belirten Bakan, kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmak istediklerini vurguladı. Bakan, Kent Konseyi oluşturulmasının asıl amacının sivil toplumun güçlendirilmesi ve kurumsallaşmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 12:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?