4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Osmangazi Belediyesi yol genişletiyor

Osmangazi Belediyesi, kentin en önemli arterlerinden biri olan ve Selamet, Gülbahçe, Küçükbalıklı, Veyselkarani ve Koğukçınar mahallelerini Yalova yoluyla buluşturan Küçükbalık Güler sokakta yol genişletme çalışması gerçekleştirdi.

Bir fabrikaya ait duvarların yıkılmasıyla elde edilen alan, Küçükbalıklı'yı Başaran'a bağlayan Güler Sokak ve Küçükbalıklı Caddesi'nin genişlemesini sağladı. Mülk sahibiyle anlaşarak elde edilen alan Güler Sokak'ta yolun 5 metreden 10 metreye çıkmasını sağlarken, Küçükbalıklı Caddesi ise 7 metreden 12 metreye çıktı. Güler Sokak'ta 161 metre, Küçükbalıklı Caddesi'nde ise 150 metre düzenleme yapılacak. Fabrika duvarlarının yıkılması sırasında bölgede inceleme yapan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Güler Sokak, 5 mahalleyi Yalova yoluyla buluşturan önemli arterlerden birisidir. Bölgenin trafik yükünü çekmekte zorlanan Güler Sokak'ta yaptığımız düzenlemeyle bölgede ciddi bir rahatlama olacak" dedi.

Altepe daha önce de Güler Sokak'ın devamında yaklaşık 900 metre düzenleme yapıldığını, iki aracın karşılıklı geçmekte zorlandığı caddenin 3 şeride çıkarıldığını hatırlattı. Bütün bu çalışmaların yer sahipleriyle anlaşarak çözüldüğünü ifade etti. Son düzenlemeyle birlikte 1 kilometreyi aşkın bir mesafede düzenleme yapılmış olduğunu belirten Altepe, bu düzenlemenin de kent için trafik sorununun çözümünde güzel bir örnek oluşturduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 11:43:36
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 12:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?