3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Osmangazi ödüle doymuyor

OSMANGAZİ ÖDÜLE DOYMUYOR

Gerçekleştirdiği projelerle daha önce birçok ödül alan Osmangazi Belediyesi'ne bir ödül de Marmara Belediyeler Birliği'nden geldi. Seyyid Usul Kültür Merkezi Projesi "Yapı İşleri, Mimarî Projeler ve Ulaşım Hizmetleri" kategorisinde üçüncülüğe layık görüldü.

Tarihi ve kültürel mirası koruma çalışmaları ile Türkiye ve dünyaya örnek olan Osmangazi Belediyesi, üst üste aldığı ödüllerle de başarısını perçinliyor. Tarihi Kentler Birliği'nden 4 yıl üst üste ödül alma başarısını gösteren ilk ve tek belediye olan Osmangazi Belediyesi'ne bu kez ödül Marmara Belediyeler Birliği'nden geldi. Birliğin geleneksel hale getirdiği "Örnek Belediyecilik Proje Yarışması"nda Seyyid Usul Kültür Merkezi "Yapı İşleri, Mimarî Projeler ve Ulaşım Hizmetleri" kategorisinde üçüncü seçildi. Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olan Örnek Belediyecilik Proje Yarışması'nın sonuçları Bolu Abant'ta yapılan törenle açıklandı. 409 katılımın olduğu yarışmanın bilim kurulu başkanlığını Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yaparken, jüri üyeleri de altı ayrı üniversitenin yerel yönetimler ve mahalli idareler uzmanından oluştu. Abant'ta düzenlenen ödül töreninde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a ödülünü Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.

Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak tarihi kültürel mirasa sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar birçok tarihi yapıyı kentimize kazandırdık. Seyit Usul Kültür Merkezi'miz de bunlardan biri. Restorasyonunu yaparak kentimize kazandırdığımız Seyid Usul Kültür Merkezi'nin ödül alması bizi mutlu etti. Osmangazi Belediyesi olarak gerek Türkiye'ye gerekse dünya kentlerine örnek olacak projelerimize gösterilen ilgi bizi memnun ediyor. Aldığımız ödüllerde yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunun en açık göstergesi. Bir yandan somut kültürel mirasımız olan tarihi eserlerimizi restore ederek onları ayağa kaldırıyor ve yeniden kente kazandırıyoruz. Bir yandan da bu tarihi yapıları kültür merkezine dönüştürerek burada gerçekleştirdiğimiz kültürel ve sanatsal faaliyetlerle soyut kültürel mirasımızı koruyup ve yaşatıyoruz" dedi.

13. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen ve günümüze gelinceye kadar semahane ve diğer aksamları yıkılan tarihi yapı, restore edildikten sonra sosyal ve kültürel amaçlı tesis olarak yeniden Bursa'nın sosyal yaşamına katıldı. Tarihi yapıda sürdürülen restorasyon çalışmaları kapsamında bahçesindeki hazireler de düzenlendi. Seyyid Usul Kültür Merkezi, sema gösterileri, şiir dinletileri ve söyleşilerin yapıldığı; ebru, halı dokuma ve tel kırma gibi el sanatlarının yaşatıldığı bir mekân olarak şehrin değerleri arasındaki yerini aldı.

OSMANGAZİ ÖDÜLE DOYMUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 15:26:04
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 15:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?