4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Osmangazi Ramazana hazır

Osmangazi Belediyesi, ramazan ayında 30 bin kişiye iftar verecek, 3 bin kişiye ise erzak yardımı yapacak. Ayrıca belediye ramazan boyunca eğlenceler tertipleyecek.

Elmasbahçeler Kültür Merkezi ve Eskici Mehmed Dede Aşevi’nde 30 bini aşkın kişiye her akşam iftar yemeği verilecek.

Osmangazi Belediyesi’nin gezici tır sahnesinin kullanılacağı ramazan eğlenceleri ise 21 Ağustos 2009 Cuma akşamı iftar yemeğinin ardından Hüdavendigar Mahallesi’nden başlayacak. Ramazan ayı boyunca pazar günleri hariç her akşam şehrin değişik noktalarında eğlence programları gerçekleştirilecek. Karagöz-Hacivat, orta oyunu, fasıl programları ve ilizyon gösterileri yapılacak.

Hüdavendigar Mahallesi’nde başlayacak olan ramazan eğlenceleri Panayır, Emek, Başaran, Soğanlı, Yunuseli, Bağlarbaşı, Kükürtlü, Zafer, Küçükbalıklı, Akpınar, Mehmet Akif, Kamberler, Oavakça, Demirtaş, Çarşamba, Küplüpınar, Hürriyet ve Hamitler mahallelerinde gerçekleştirilecek. Çevre mahallelerde yaşayanların da programları izleyebilmesine imkan sağlanacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu söyleyerek, “Biz elimizden geldiğince yoksul kimselere ulaşmaya çalıştık. Yaklaşık 30 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca tespit edilen yaklaşık 3 bin kişiye erzak yardımında bulunacağız. Diğer taraftan da ramazan boyunca farklı mahallelerde eğlenceler düzenleyerek, ilçe halkının ramazan ayını daha da renklendireceğiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?