3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Osmangazi'de AB projesi hazırlığı

Osmangazi Belediyesi, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ ) ile birlikte Avrupa Birliği için proje hazırlayacak.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Prof Dr. Emin Balkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Prof. Dr. Balkan, Dündar’ın “Birlikte AB için proje hazırlayalım” teklifine böyle bir çalışmadan büyük mutluluk duyacağı söyledi.

Ziyarete yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katılan Prof. Dr. Balkan “Sizin de Balkan göçmeni olmanız, bizim sorunlarımızı, sıkıntılarımızı bilen biri olmanız bizim açımızdan mutluluk verici. Daha önce de milletvekilliğiniz zamanında Balkanlar için koşturdunuz, bundan sonra da koşturacaksınız. Bu süreçte biz her zaman yanınızda olacağız” dedi.

BAL-GÖÇ’ün ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin Balkanlarda 1. Murat Hüdavendigar’ı Anma Töreni ve Aşure dağıtımı gibi gelenekselleşen etkinlikleri var, bu tür kültürel etkinlikleri artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin AB Bürosu tarafından hazırlanan pek çok projenin geçtiğimiz dönem Avrupa Birliği Fonlarından yararlandığını hatırlatarak, bu dönemde BAL-GÖÇ’le birlikte yeni projeler hazırlanabileceğini ifade etti. Bu konuya olumlu bakan Prof. Dr. Balkan, bunun için ortak çalışma yürütmekten büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?