2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Osmangazi'de fare avı

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi tarafından boşaltılan tabakhaneler bölgesinde oluşabilecek fare istilasına karşı belediye ekipleri çalışmalara başladı. Günlük 7 kilo zehrin fareler tarafından yenildiği bölgede bin 200 fare istasyonu kuruldu. 

Bursa'nın kangreni haline gelen tabakhaneleri tahliye eden Osmangazi Belediyesi, boşalan yerin fareler tarafından istila edilmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki iş yerleri, evler ve araziye özel olarak hazırlanmış bin 200 adet fare istasyonu koyuldu. Fareler için hazırlanan özel zehir sayesinde başarılı sonuçlar elde etmeye başlayan belediye ekipleri, bugün bölgede incelemelerde bulundu. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Bakan, Veteriner İşleri Müdürü Tekin Akış ve Dericiler Bölgesi Başkanı Aziz Demirkakan ile çok sayıda basın mensuplarının hazır bulunduğu incelemelerde iş yerlerindeki fare ölüleri dikkat çekti. 

Bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Rıfat Bakan, "Tabakhaneler Bursa'da sadece görüntü kirliliğine sebebiyet vermekle kalmayıp, çevreyi da tahrip ediyordu. Tabiatın temizlenmesi ve kentsel dönüşüm çalışmaları için yapılan mücadelenin sonuna geldik. Bölgede ay sonu itibariyle açık hiç bir iş yeri kalmayacak. Yeni yerde bazı işletmeler faaliyetlerine başladı. Burada hemen kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanmalı. Bu konuda büyükşehir belediyesi gerekli çalışmalara başlayacaktır. Mülk sahipleriyle görüşmeler başladı" dedi
Her nimetin bir külfeti olduğunu belirten Bakan, "Bölgede bir tedirginlik var, ama kimsenin şüphesi olmasın. Mücadelemiz başladı. İhale sonucu bölgede özel hazırlanmış bin 200 adet fare istasyonu ve zehir yerleştirildi. Her gün 7 kilo zehir tüketiliyor. Kimsenin korkusu olmasın" diye konuştu. 

Veteriner İşleri Müdürü Tekin Akış, Farelerle mücadelenin yaklaşık 200 bin YTL'yi bulacağını ifade ederek, "Bu mücadele 2-3 ay sürecek bir mücadele değil. İstasyonlara koyduğumuz zehir ne zaman tüketilmemeye başlarsa o zaman fareler bitmiş demektir. 25 günlük mücadelemizin sonuçlarını almaya başladık. Yıkımlardan sonra kenar mahallelerdeki ev ve arazilere de istasyon yerleştireceğiz. Bu bölgedeki fareler özel ilaçlarla zehirleniyor. Dolayısıyla ölen fare ortalıkta kalsa bile herhangi bir sağlık tehlikesi oluşturmaz. Bu zehir sadece fareler için özel geliştirilmiş. Fare dışında herhangi bir hayvan veya başka bir canlı zehri yese bile zehirlenmez. 10 gramlık poşetler halinde istasyonlar arasında bulunan zehir fareyi 4 gün sonra öldürüyor. İstasyonlarımız kilitli ve güvenli" şeklinde konuştu. 

Dericiler Derneği Başkanı Aziz Demirkakan ise belediyeye verdikleri sözleri tuttuklarını, fare konusunun fazla abartılmaması gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamaların ardından arazi ve iş yerlerindeki incelemelerde çok sayıda fare ölüsüne rastlandı. Ekipler tarafından toplanan fare ölüleri imha edilmek üzere götürülürken, çocukların bölgede oyun oynamaları dikkat çekti. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise belediyeye teşekkür ederek, bölgenin bir an önce temizlenmesini istediklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 15:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?