3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Osmangazi'de Itır Park hizmete açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından Kemerçeşme Mahallesi'ne yapılan Itır Parkı hizmete açıldı.

Bursa'ya son 3,5 yıl içerisinde toplam 387 park ve çocuk oyun alanı kazandıran Osmangazi Belediyesi, hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Kemerçeşme Itır Parkı, vatandaşların hizmetine sunuldu. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, çocukların ilgisiyle karşılaştı. Çocuklar ile sohbet eden Altepe, Osmangazi İlçesi'nin her yanını park ve oyun alanları ile donatmak istediklerini belirterek, son 3,5 yıl içerisinde Osmangazi'deki toplam park ve yeşil alan miktarını 408 bin metrekareden 857 bin metrekareye çıkardıklarını dile getirdi. Başkan Altepe, "Hizmete susayan bu güzel mahallemize bu oyun alanını kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bursa'yı yaşanılabilir hale getirmek içi gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Demiryolu altı dediğimiz bu bölgeye yaptırılan Kemeraltı Itır Çocuk Parkı, 250 milyarlık kamulaştırma bedeli ile yapıldı. Park 300 YTL'le mal oldu. Bu yapılan sosyal ve kültürel çalışmalar, Avrupa'ya örnek olan Osmangazi Belediyesi'nin en güzel faaliyetleridir. Sebze hali bu yıl kalkıyor. Tabakhaneler bu ay içerisinde taşınıyor. 30 gün içerisinde 100'den fazla bina yıkıldı. Yepyeni çağdaş mekanlar oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Her sokağa doğalgaz ulaştırılmaya çalışılıyor. 3,5 yılda 20 adet okul inşa ettik" dedi.

Başkan Altepe'nin konuşmasının ardından söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu, yeşil Bursa'yı yeşil Bursa yapan yatırımların devam edeceğini ifade etti. Bursa'da kişi başına 1 metrekare yeşil alan düstüğünü söyleyen Milletvekil Karapaşaoğlu, "Koştura koştura çalışıyoruz. Halkımız ile kucaklaşıyor, onlarla ilgileniyoruz. Türkiye'nin bu istikrarını bozmak isteyen bazı güçler var. 4,5 yıl önceki ekonomik felaketi tekrar yaşamayalım" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 11:50:04
Güncelleme :6 Temmuz 2007 Cuma 12:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?