2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Osmangazi'de olaylı yıkım

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri, Hamitler Mahallesi'nde 15 kaçak yapıyı yıktı. 

Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirilen yıkımlar sırasında olaylar yaşandı. Yüksel Sokak'ta gerçekleştirilen yıkım sırasında yaşlı bir kadın baygınlık geçirdi. Yaşlı kadına ilk müdahaleyi Osmangazi Belediyesi sağlık ekipleri yaptı. Bazı kaçak yapıların sahiplerine ulaşılamayınca, çilingir yardımıyla evlere girilebildi. 

Yapı Kontrol Bürosu ekipleri, Hasköy Sokağı'na geldiğinde ise gergin anlar yaşanmaya başlandı. Hasköy Sokak 33 numaralı iki katlı evin kaçak olan ikinci katının yıkımı sırasında, kalabalık arasından çevik kuvvet ekiplerinin oluşturduğu güvenlik şeridinin içine giren Ali Ç. adlı vatandaş belediye ekiplerine saldırdı. Polis müdahale ettiği vatandaşı kontrol etmekte zorlanınca, biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Polislere uzunca süre direnen ve kontrol altına alınamayan şahıs, biber gazıyla etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alındı. 

Bu arada Ali Ç'yi sakinleştirmek için sıkılan biber gazından bazı polisler de etkilendi. Tüm engellemelere rağmen Hasköy Sokağı'nda 6 bina yıkıldı. Ekipler daha sonra sırasıyla Karanfil Sokak, Ender Sokak, Orak Sokak, Adil Sokak, Erkan Sokak, İnanır Sokak ve Halep Sokak'ta bulunan kaçak yapıları yıktı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 19:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?