3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Osmangazi'de yıldızlar geçidi

BURSA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde belediye tarafından düzenlenen sinema şenliği, Türk sinemasının yıldızlarına ev sahipliği yapıyor.

Osmangazi Belediyesi'nce 7-13 Aralık tarihlerinde Akpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Sinema Şenliği, açılış kokteyliyle başladı. Şenliğin ilk gecesine çok sayıda ünlü sanatçı katıldı. Türk sinemasının vizyon filmlerini oyuncuları ve yönetmenleriyle birlikte sinemaseverlerle buluşturan şenliğin açılışında, yönetmen Tolga Örnek'in "Devrim Arabaları" adlı filmi gösterildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Birbirinden değerli yapımları sanatçılarıyla birlikte izlemek Bursalı sinemaseverlere heyecan verdi. Bu durum doğru bir iş yaptığımızı ortaya koydu. Bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz" diye konuştu.

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği ÇASOD'un iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyonun açılış kokteyline Engin Çağlar, Cengiz Sezici, Muhammet Cangören, Numan Cakır, Yüksel Arıcı, Ali Tutal, İsmail İncekara, Filiz Taçbaş, Parla Şenol, Sema Önür, Merih Akalın, Nuri Alço ile "Devrim Arabaları" filminin yönetmeni Tolga Örnek ve oyuncular Altan Gördüm ile Vahide Gördüm katıldı.

7 Aralık 2009 Pazartesi günü "Devrim Arabaları" adlı filmle başlayan şenlikte; 8 Aralık'ta "Güneşi Gördüm", 9 Aralık'ta "Beynelminel", 10 Aralık'ta "Mülteci", 11 Aralık'ta "Yolcu", 12 Aralık'ta "Deli Deli Olma" ve son olarak 13 Aralık'ta "Takva" gösterilecek.

Her filmin gösteriminden önce yönetmen ve oyuncular seyirciyle buluşacak. Filmlerin gösterimlerine Tarık Akan, Taner Birsel, Altan Erkekli, Cezmi Baskın, Numan Çakır, Rutkay Aziz, Halil Ergün, Şerif Sezer, Erkan Can, Cahit Berkay, Derya Köroğlu, Menderes Samancılar ve Tolga Örnek gibi birbirinden ünlü sanatçılar katılacak. Filmler ücretsiz olarak izlenebilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kültür ve sanata büyük önem verdiklerinin altını çizerek, "Türk sinemasının gişe rekoru kıran filmlerini, yönetmen ve oyuncularıyla birlikte Bursalı sinemaseverlerle buluşturuyoruz. Türk Sinema Şenliği'nin bu yıl ilkini düzenliyoruz, bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Maksadımız milyonlarca kişi tarafından izlenmiş filmleri sanatseverlerle buluşturup Bursalıların oyuncularla sohbet etmelerini ve imza alabilmelerini sağlamak" dedi. Dündar, Akpınar Kültür

Merkezi'nin Türk sinemasının nabzının attığı merkezlerden biri haline geleceğini sözlerine ekledi.

BURSA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ
BURSA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ
BURSA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ
BURSA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ
BURSA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 14:56:02
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 18:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?