3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Osmangazi'den sağlığa dev katkı

Özellikle merkeze uzak bölgelerdeki mahallelerde modern poliklinikler açarak merkeze ulaşmakta zorluk çeken vatandaşa sağlık hizmeti veren Osmangazi Belediyesi, sağlıkta dönüşüm programına en büyük desteği veren kurumlardan biri oldu. Belediye, bugüne kadar hayata geçirdiği tüm polikliniklerini İl Sağlık Müdürlüğü’ne devretti. 

Belediyeye ait; 18’i faal, 5 tanesi açılma aşamasında, 4 tanesi inşaat halinde ve 4 tanesi de tadilat aşamasında olmak üzere toplam 31 polikliniğin İl Sağlık Müdürlüğü’ne devriyle ilgili protokol, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik arasında imzalandı. 

Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, ülke genelinde uygulanan, birinci basamak sağlık hizmetlerinin tek elde toplanmasına dönük programı hatırlattı. Altepe, “Birinci basamak sağlık hizmetlerinin tek elde toplanması, sistemdeki aksaklıkları daha önceki yıllara göre önemli ölçüde azaltmıştır. Bu dönüşüm hem tüm Türkiye’de hem de hem de Bursa’da etkisini hissettirmiştir. Bu kapsamda bizim polikliniklerimizi de ilgili kuruma devrediyoruz.” dedi. 

Sağlık polikliniklerinin yanı sıra çok sayıda ilaç ve tıbbi malzemenin de İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredildiğini kaydeden Altepe, sağlık sektörüne desteklerinin süreceğini belirtti. Altepe, “Bu tesisleri devretmemiz bizim bu alandan elimizi eteğimizi çektiğimiz anlamına gelmiyor” dedi. 

Başkan Altepe’nin verdiği bilgiye göre, Osmangazi Belediyesi’nin halen faal durumda olan Bahar, Çiftehavuzlar, Demirkapı, Fatih, Gakiakdemir, Geçit, Küylüpınar, Maksem, Panayır, Sırameşeler, Soğanlı, Çirişhane, Yenibağlar, Yeşilova ve Zafer sağlık poliklinikleri, önümüzdeki günlerde açılacak olan; Akpınar, Tuna, Gülbahçe ve Selamet sağlık poliklinikleri, tadilatı süren Mehmet Akif, Elmasbahçeler, Veysel Karani ve Mollafenari sağlık poliklinikleri ile halen inşaatı devam eden ve tamamlandığında devredilecek olan Alemdar, Heykel, Panayır ve Çirişhane sağlık poliklinikleri İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredildi. 

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara’nın da hazır bulunduğu törende konuşan İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik ise, Türkiye’de bu çapta bir işbirliğinin olmadığına dikkat çekti. “Belediyemiz bize kuru binalar teslim etmedi. Çöp tenekesinden bilgisayara ve gelişmiş tıbbi malzemelere kadar herşeyini verdi” diyen Çelik, belediyenin bu desteğinin unutulmayacağını söyledi. Çelik şu bilgileri verdi; “Devredilen 31 poliklinikten 18 tanesi halen ayda ortalama 80 bin vatandaşa hizmet veriyor. Tamamı hizmete girdiğinde 180 bin8 civarında vatandaşımıza hizmet vereceğiz. Bu birliktelik tüm kuruluşlara örnek olsun” dedi. 

Diğer yandan, Osmangazi Belediyesi’ne ait sağlık poliklinikleriyle birlikte bu tesislerde görev yapan sağlık personelinin de (5 tabip ve 8 hemşire) bir kısmı naklen, kalan kısmı geçici görevle olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’ne geçti. Bina ve personel desteğinin yanı sıra, yaklaşık 10 sağlık polikliniğini tam donanımlı hale getirecek miktarda büro malzemesi, tıbbi malzeme ve sarf malzemesi de İl Sağlık Müdürlüğü’ne karşılıksız olarak devredildi. Devredilen malzemelerin yaklaşık 10 sağlık polikliniğini tam donanımlı hale getirecek miktarda olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 17:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?