2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Osmangazili sporcular başarıya doymuyor

Bursa Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcuları, katıldıkları müsabakalarda elde ettikleri derecelerle Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyor. 

Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcuları başarıdan başarıya koşuyor. Malta'da 6-8 Temmuz 2007 tarihleri arasında yapılan Avrupa Judo Şampiyonası'na Türkiye'yi temsilen katılan Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcusu Tuğba Zehir, altın madalya kazandı. 44 ülkeden yaklaşık 900 sporcunun mücadele ettiği müsabakalarda Türkiye, Tuğba Zehir'in altın madalyasının yanı sıra 2 gümüş, 2 de bronz madalya elde etti. Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcusu Tuğba Zehir, karşılaştığı Slovakya, Almanya, Ukrayna ve Avusturalyalı rakiplerini yenerek finalde Rus sporcuyla eşleşti. Hayli zorlu geçen müsabakada Rus rakibini de elemeyi başaran Tuğba Zehir, Avrupa Şampiyonu oldu. 

Müsabakaya Türk Milli Takımı bünyesinde katılan diğer Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcusu Hamza Akay ise karşılaştığı Güney Kıbrıs, Ermenistan, İsviçre, Ukrayna ve Gürcistanlı rakiplerini yendi. Daha sonra Fransız rakibiyle eşleşen Hamza Akay, yarım puan farkla yenilerek müsabakalardan 4. olarak ayrıldı. 

Diğer yandan, Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcuları, 21-28 Temmuz 2007 tarihlerinde Sırbistan'da yapılan Avrupa Gençlik Oyunları Şampiyonası'ndan da derece ve madalyalarla dönmüştü. Atletizm, bisiklet, jimnastik, judo, yüzme, masa tenisi, tenis ve voleybol branşlarında gerçekleştirilen Gençlik Oyunları Şampiyonası'na 42 ülkeden 950 sporcu katılmış, şampiyonada judo dalında ülkemizi ve kentimizi temsil eden Tuğba Zehir, yine altın madalya kazanma başarısı göstermişti. 

Aldıkları başarılarla Türkiye'nin göğsünü kabartan sporcular, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Sporcuları ve antrenörleri kutlayan Altepe, belediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Osmangazi Belediyespor Kulübü'nün kurulmasıyla birlikte pek çok spor dalında altyapı eksiklerini giderdiklerini hatırlatan Altepe, "Bu desteklerimizin meyvelerini almaya başladık. Sporcularımızı kutluyorum. Artık hedefimiz 2012 olimpiyatları" dedi. 

Başkan Altepe, sporcuları ve antrenörlerini birer altınla ödüllendirdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 14:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?