4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Osmangazi'ye Balkan misafirler

Bursa'nın fethinin 683. yıl dönümü ve Osman Gazi'yi anma şenliklerine katılmak üzere gelen Osmangazi Belediyesi'nin Balkanlar'daki kardeş şehirleri Mamuşa, Starigrad, Kosova Obiliç, Çayır ve Kırcaali belediye başkanları, Başkan Recep Altepe'yi tarihi belediye binasında ziyaret etti.

Bursa'nın fetih törenleri ve Osmangazi'yi anma şenliklerinin, Tophane Meydanı'ndaki programını izledikten sonra tarihi belediye binasına geçen 5 Balkan kentinin belediye başkanı, yeni görevinde Başkan Altepe'ye başarılar diledi. Tüm belediye başkanları kentlerini tanıtan ve simgeleyen birer hediyeyi Başkan Altepe'ye sunarken, Balkan şehirlerine katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Kosova'nın Obiliç Belediye Başkanı Rexep Kelani, Başkan Altepe'nin, Bursa'da olduğu kadar Balkanlar'da da çok önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Başkan Altepe'nin, Bursa ile Balkan kentleri arasında oluşan kardeşlik bağının mimarı olduğunu belirtirken, "Recep Altepe, yalnızca Bursa'nın değil Balkanların da belediye başkanıdır. Bugüne kadar her ihtiyaç duyduğumuz da yanımızda oldu. Bugün burada yaşanan kardeşliğin kurucusu da odur. Bundan sonra da gerek Balkanlar'da gerekse Bursa'da insana hizmet konusunda en iyi çalışmaları yapacağına inanıyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Osmangazi Belediyesi'nin Balkanlar'daki kardeş şehirlerinin belediye başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balkan belediye başkanlarının Bursa'nın fetih coşkusuna renk kattığını belirten Başkan Altepe, "Bugüne kadar Osmangazi Belediyesi'nde Balkanlara yönelik yapılan çalışmalarımızı bundan sonra Büyükşehir'de de sürdüreceğiz. Bizim amacımız kültürlerin birbirleri ile olan bağların kopmamasıdır. Soğumaya başlayan dostluk ve kardeşlik bağlarını yeniden ısıtmaktır. Bundan sonra da bu hedef doğrultusunda Bursa'da ve Balkanlar'da birçok etkinlikte birlikte olmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan belediye başkanları arasında Kelani'nin yanı sıra Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hacı Bajriç, Çayır Belediye Başkanı İzzet Mexhiti ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ile çok sayıda belediye bürokratı yer aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 10:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?