4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Osmangazi'ye yeni çehre çalışması

Osmangazi Belediyesi, Fatih ve Çiftehavuzlar mahallelerine yüzme havuzu, semt pazarı ile spor tesisi yaparak bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgede yaptığı incelemede, proje tamamlandığında bölgenin çehresinin değişeceğini söyleyerek, "Yeşil alanı, sosyal alanları, hizmet alanları bulunmayan bu bölgede hayata geçirilecek bu projeye büyük önem veriyoruz. Semt pazarı ile spor ve rekreasyon tesislerinin konumlandırılacağı parsellerin arasında Çiftehavuzlar Yüzme Havuzu bulunuyor.

Osmangazi Belediyesi'nin kente kazandırdığı 4. havuzun kaba inşaatı tamamlanmış durumda. İnşaatın yaklaşık 2 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor. İlk örneği Dikkaldırım'da gerçekleştirilen semt pazarı ve spor alanı yapılacak. Yüzme havuzu için bin 850 metrekare, semt pazarı alanı 2 bin 237 metrekare, spor ve rekreasyon tesisleri için kullanılacak alan ise 8 bin 370 metrekare. Toplam 12.457 metrekare olan proje alanı Osmangazi Belediyesi'ne ait olacak" dedi.

Fatih-Çiftehavuzlar mahallelerinde nüfus yoğunluğunun fazla, sosyal alanlarınsa nerdeyse hiç olmadığını söyleyen Dündar, "Fatih-Çiftehavuzlar bölgesinde gerçekleştirilecek bu proje, bölgenin dönüşümü açısından büyük önem taşıyor. Önce yaklaşık 3 ay içinde yüzme havuzu hizmete girecek ardından spor ve rekreasyon alanıyla pazar alanı hizmete girecek. Böylece proje bölgeyi demiryolu altının en cazip noktalarından biri haline getirecek" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?