2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Osmanlı eserleri ayağa kaldırılıyor

BALKANLAR'DA OSMANLI ESERLERİ AYAĞA KALDIRILIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle Osmanlı eserlerinin ayağa kaldırılması yönünde Balkanlar'daki çalışmalarının sürdüğünü, gelecek talepler doğrultusunda yeni projelere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Başkan Altepe, Tunaboylular- Deliormanlılar Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Lokalindeki ziyarette Dernek Başkanı Lütfü Yılmaz, Kırcaali, Cebel, Mestanlı, Kosova, Makedonya ve Üsküp'te yoğun olarak süren çalışmaların Bulgaristan'ın kuzey bölgesindeki Razgrat ve Şumlu'da da yapılmasını istedi. Bu bölgelerdeki belediyelerin Bulgarların yönetiminde olduğu için Osmanlı eserlerine sahip çıkılmadığını ileri süren Yılmaz, özellikle Razgrat'taki İbrahim Paşa Camii'nin restorasyonu için Başkan Altepe'den destek istedi. Yılmaz, "İbrahim Paşa Camii'nde restorasyon varmış gibi yıllardır etrafı iskelelerle çevrili, ancak hiçbir iş yapılmıyor. İnşaat görüntüsü verilen cami ibadete açılamıyor ve gün geçtikçe daha da harabeleşiyor" dedi.

Balkanlar'ın her köşesinde tarihi eserleri oranım çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe ise, özellikle bir bölgeye odaklanmadıklarını gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerini kaydetti. Balkanlarda yapılan ve devam eden tüm çalışmaları sponsorlar aracılığıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Türk belediye başkanının olduğu yerlerde işlerimiz çok kolay oluyor. Plan ve projeyi, alt yapıyı hazırlıyorlar. Biz de sponsor bulup, çalışmayı başlatıyoruz. Ancak belediye yönetiminin Bulgarlar'da olduğu yerlere girmek bizim açımızdan biraz zor oluyor. İbrahim Paşa Camii için de gerekli çalışmayı başlatalım. Biz belediye olduğumuz için belediyelerle temasa geçebiliriz. Bu konuda TİKA'yı devreye sokabiliriz. Bu konuda siz bir çalışma başlatın, biz de bu camiyi TİKA'nın yatırım programına aldırmaya çalışalım" diye konuştu.

Başkan Altepe, düzenleme çalışmaları devam eden dernek misafirhanesini de gezdi.

BALKANLAR'DA OSMANLI ESERLERİ AYAĞA KALDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2011 Cumartesi 17:22:05
Güncelleme :12 Şubat 2011 Cumartesi 18:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?