3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Osmanlı'dan kalma bomba buldu

BULDUĞU BOMBAYI POLİSE TESLİM ETTİ

Bursa'da bahçede oyun oynayan 6 yaşındaki bir çocuk, Osmanlı döneminden kalma el bombası buldu. Bombayı çocuğun babası polis ekiplerine teslim etti.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı köyünde meydana geldi. İddiaya göre, 6 yaşındaki Ahmet Bingöl, evlerinin önündeki bahçede oyun oynarken Osmanlı döneminden kalma olduğu tahmin edilen el yapımı bir bomba buldu. Küçük çocuk bombayı alarak babası Mecit Bingöl'e getirdi. Necip Bingöl, akşam olduğu için bombayı evden uzak bir yerde sakladı ve sabah işe giderken polise durumu bildirdi. Duyarlı vatandaş el bombasını, Nilüfer ilçesi Çalı köyü girişinde bekleyen polis ekiplerine teslim etti. Olay yerine gelen ve bulunan bombayı inceleyen bomba imha ekipleri, bombanın Osmanlı döneminden kalma yaklaşık 150 yıllık bir bomba olduğunu ve patlama ihtimalinin kalmadığını tespit etti.

Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Bingöl, "Oğlum bahçede oynarken demire benzeyen bir cisim bulduğunu ve eve getirdiğini söyledi. Akşam olduğu için kimseye bir şey demedim. Sabah işe gelirken de bombayı alarak polis ekiplerine getirdim. Çok eski bir bomba olduğu ve patlama ihtimalinin olmadığını bildiğim için bombayı kendim getirerek polise verdim" dedi.

BULDUĞU BOMBAYI POLİSE TESLİM ETTİ
BULDUĞU BOMBAYI POLİSE TESLİM ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 11:58:05
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 12:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?