6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

OSMEK kurslarına rekor başvuru

OSMEK’E REKOR BAŞVURU

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (OSMEK) yeni dönemine rekor başvuru oldu. 48 farklı branşta meslek eğitimi verilen kurslarda gitar, bilişim teknolojileri ve İngilizce kayıtları doldu.

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirdiği meslek edindirme kursları 2010-2011 dönemi kayıtları başladı. 7’den 70’e herkese hitap eden kurslarda müracaat sayısı 4500 kişiye ulaştı. Kurslara kayıt yaptırmak isteyenler, 30 Şubat 2011 tarihine kadar Osmangazi Belediyesi’ne ve belediyeye bağlı kültür merkezleri ile hizmet binalarına başvurabilecek. Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm üretmek ve nitelikli iş gücünü arttırmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar “OSMEK’i Osmangazi’nin eğitim çatısı olarak görüyoruz. Geçtiğimiz dönem yaklaşık 200 kişi kurslar sayesinde iş sahibi oldu. Bu sene hedefimiz bu sayıyı iki katına çıkarmak” diye konuştu.

OSMEK’te kurslar geçen sene olduğu gibi bu yıl da 48 farklı branşta düzenleniyor. Geniş bir eğitim yelpazesine sahip olan OSMEK’te Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Rusça, diksiyon, tiyatro, resim, keman, el sanatları, halı dokuma, aile içi temel eğitim programı, aşçılık, bağlama, bileşim teknolojileri, bilgisayarlı muhasebe, çakıl taşı resim çalışması, dekoratif ahşap süsleme, dekoratif ev aksesuarları, ebru, el nakışları, ev mefruşatı, filografi, giyim üretim teknolojisi, guaş boya, hüsnü-hat sanatı, halk oyunları, işitme engelliler ve tercümanlık, makine nakışı, ney, Osmanlı Türkçesi, rehberlik, rölyef, satranç, tel kırma, tığ şiş örgü, yağlı boya resim tekniği branşlarında eğitimler verilecek.

OSMEK’E REKOR BAŞVURU
OSMEK’E REKOR BAŞVURU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 13:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?