2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

ÖSS 'Fatih'i sırrını anlattı

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Eşit Ağırlık-2'de Türkiye birincisi olan Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencisi Fatih Karataş (17), ''Derece bekliyordum ilk 3, ilk 10 gibi ama birinciliği beklemiyordum, çok sevinçliyim'' dedi.

ÖSS sonuçlarını sınava hazırlandığı dershanede öğrenen Karataş, okul ve dershane yöneticileri ve sınavda ilk 100 öğrenci arasında yer alan arkadaşlarıyla basın toplantısı düzenledi.

Televizyondan adını ilk duyduğunda heyecanlandığını, daha sonra mutluluğunu öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştığını ifade eden Karataş, iyi bir başarı beklediğini ancak birinci olmayı ummadığı için bir anda şaşırdığını söyledi.

Karataş, başarısında okulunun ve dershanesinin önemli katkıları olduğunu dile getirerek uygulanan düzenli çalışma programı ile sınava çok iyi hazırlandığını kaydetti.

Yatılı öğrenim gördüğünü, okulun yurdunda kaldığı için sürekli öğretmenleriyle beraber olduğunu, kafasına takılan soruları anında sorabilme imkanı bulduğunu kaydeden Karataş, başarısını kendisinden desteklerini esirgemeyen ailesine de borçlu olduğunu söyledi.

Karataş, ''Derece bekliyordum ilk 3, ilk 10 gibi ama birinciliği beklemiyordum, çok sevinçliyim'' diye konuştu.

Tatilini Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan ailesinin yanında geçirdiğini, sınav sonuçlarını öğrenmek için bu sabah Bursa'ya geldiğini belirten Karataş, sonucu öğrenince anne ve babasını telefonla arayarak mutluluğunu paylaştığını belirtti.

Karataş, elektrik-elektronik mühendisliği veya iktisat gibi bölümleri düşündüğünü ifade ederek, ''Henüz hangi bölümü tercih edeceğime karar vermedim ama üniversite Fatih Üniversitesi olabilir'' diye konuştu.

Karataş'a 2007 model otomobil hediye eden dershanenin Genel Müdürü Cemal Bulut da Karataş'ın yanı sıra Eşit Ağırlık-2'de Türkiye 9'uncusu olan Mehtap Konuk ile Sayısal-1 Türkiye 18'incisi Onur Örnek ve Türkiye 24'üncüsü Anıl Koçak'ın dershanelerinde sınava hazırlandığını belirtti.

Bazı öğrencilerinin de ilk 100'de yer aldığına işaret eden Bulut, başarıların özverili ve gayretli ekip çalışmasının ürünü olduğunu vurguladı.

Karataş'ın gösterdiği başarıyı 1998 yılında Mesut Karaman, 1999 yılında Gökhan Mumcu'yla da yaşadıklarını hatırlatan Bulut, ''2007'de Fatih'le yine aynı mutluluğu, gururu ve heyecanı yaşıyoruz'' dedi.

-AİLESİ ÇOK MUTLU-

Fatih'in başarısı, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nde doktor olan babası Hakkı Karataş, Mustafakemalpaşa Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olduğu öğrenilen annesi Pakize Karataş ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören ablası Serap Karataş'ı da mutlu etti.

Hakkı Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun başarısını hastaları ziyaret ettiği sırada öğrendiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Oğlunun 3 yıldır yatılı öğrenim gördüğünü, bu yüzden başarısında kendilerinden çok okulun ve dershanenin katkısı olduğunu kaydeden Karataş, Fatih'in ÖSS'den sonra kendisine ''Eşit ağırlıkta bütün soruları doğru yanıtladım'' dediğini ancak kendilerinin bir yanlışlık olabileceğini de düşündüklerini bildirdi.

Karataş, ''Sonucu öğrenince çok mutlu olduk. Bu mutluluğu oğlumuzla paylaşmak için Bursa'ya gidiyoruz'' dedi.

A.A
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 19:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?