3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

ÖSS'yi kazanamayanlara müjde

Öğrenci Seçme Sınavı'nda açıkta kalan öğrencilere Bulgaristan üniversiteleri kapılarını açtı.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Bulgaristan Trakya Üniversitesi Stara Zagora Ziraat ve Tıp Fakültesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kina Sivkova ve Prof. Dr. Veselina Gadjeva, Türkiye'den Bulgaristan'da eğitim görmek isteyen öğrencilere yardımcı olacaklarını söyledi. Bulgaristan Trakya Üniversitesi'nde değişik bölümlerde öğrenim görmek isteyen öğrencilere kapılarının açık olduğunu ifade eden Sivkova, düşük ücretle öğrencilerin Bulgaristan'da eğitim görebileceklerini söyledi.

Bulgaristan üniversitelerinde verilen diplomaların Avrupa Birliği ve Türkiye'de geçerli olduğunu ifade eden Sivkova, "Türkiye'den Bulgaristan'a gelen öğrenciler, tıp, veterinerlik, hemşirelik, ebelik, rehabilitasyon umanlığı bölümlerinde eğitim görebilecekler" dedi.

Bulgaristan üniversitelerinde eğitim görmek isteyen vatandaşlar, tıp bölümü için 4 bin 900, hemşirelik bölümü için 3 bin 200, veterinerlik için 3 bin 500 ero ödeyerek eğitim görebilecek. Başvurular 15 Haziran 2009'da başlayacak ve 15 Eylül 2010'a kadar devam edecek. Liseyi tamamlamış olmak ve verilen diplomayla kendi ülkelerinde üniversitede okuma hakkını elde etmiş olmak, diploma notunun en az yüzde 62'nin altında olmaması gerekiyor.

Bulgaristan üniversitelerinde okumak isteyen kişiler, burada eğitim almak istediklerine dair dilekçe örneği, kısa bilgi içeren biyografi, lise diplomasının tercümesi ve tasdiki, pasaport fotokopisi, sağlık raporu, çifte vatandaş olanlar için vatandaşlık evraklarının fotokopisi ve 4 adet resim ile müracaatlarını yapabilecek. Daha geniş bilgi almak isteyenler Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nden ya da Stara Zagora Trakia Üniversitesi'nin 359 42 699 209 nolu telefonunu arayabilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 11:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?