4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Otelcilere domuz gribi semineri

OTELCİLER DOMUZ GRİBİNE KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen, 'İşletmemizi, personelimizi ve müşterimizi domuz gribine karşı koruyalım' konulu seminerlerin Bursa ayağı yapıldı.

TÜROFED tarafından Johnson Diversey hijyen firması iş birliğiyle Türkiye genelinde 12 Kasım 2009'a kadar düzenlenecek seminerlerin ilki Bursa'da yapıldı. Burçman Otel'deki seminere, çok sayıda otel işletmecisi katıldı. Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haluk Beceren, seminerler aracılığıyla otel sahiplerine şu an gündemde olan domuz gribi hakkında önemli bilgiler vereceklerini kaydetti. Beceren, "Bu programlar devam edecek. Oteller de kendi

personelini eğitecek. Domuz gribi bütün dünyada var. Bu H1N1 virisü olarak da adlandırılan domuz gribini otellerimize sokmamak için tedbirler almalıyız" dedi.

 

"SABUN YETERLİ DEĞİL"

Johnson Diversey Kurumsal İletişim Eğitmeni Rengin Erdinç, otellerin domuz gribinin yayılması için elverişli mekanlar olduğunu ifade ederek, el hijyenini sağlamak için sabun kullanmanın yeterli olmayacağının altını çizdi. Erdinç, "Otellere birçok ülkeden insanlar geliyor. Toplumsal seviyeye yayılım söz konusu. Burada en temel konu hijyen. En önemli noktaysa eller. Domuz gribinin yayılmasında el temizliğine dikkat etmek gerekir. Eller için sadece sabun kafi değil. Eler dezenfekteli temizleyiciler ile

yıkanmalı. Tokalaşmaya da bir süre ara vermek zorundayız. Mekanların domuz ve kuş gribine karşı güvenliği test edilmiş ürünlerle temizlenmesi lazım. Öksürürken ağzınızı kolunuzla kapatın. Birbirinize teması olabildiğince engelleyin" tavsiyelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından, otel sahiplerine domuz gribi ve korunma yolları hakkında bilgi verildi.

OTELCİLER DOMUZ GRİBİNE KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 14:52:02
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 01:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?