5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Otelcileri sevindiren kar

Havaların ısınmasıyla sezonu erken kapatan Uludağ’a Mayıs ayında yağan kar, otelcileri şaşırttı. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece başlayan ve halen aralıklarla devam eden kar yağışıyla Uludağ’da kar kalınlığı 106 santimetreye ulaştı.

Yetkililer, hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu zirvede, kar yağışının yarına kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Yapılan tahminlere göre, kar yağışının Çarşamba günü yerini yağmura bırakacağı ve hava sıcaklığının 6-7 derece artacağı belirtildi.

Bu arada otel işletmecileri, sezonu erken kapamanın sıkıntısını yaşarken, zirvede açık olan Grand Yazıcı ile Ağaoğlu Otelleri’nin yetkilileri Mayıs ayında yağan karın mutluluğunu yaşıyor. Grand Yazıcı Oteli yetkilisi Harbi Türk, açık olan iki otelinde kongre hizmetlerine yönelik çalıştığını belirterek, "Kongre hizmetlerinden dolayı otellerde haftada 3 gün doluluk oranı yüzde 90’ları buluyor. Mayıs ayında kar beklemediğimizden dolayı yağışlar kongre için gelenlere sürpriz oldu" dedi.

Öte yandan, Uludağ’da görev yapan kayak hocaları ise pistlerin kayak yapmaya elverişli olmasına rağmen bazı otel işletmecilerinin, "sezon bitti" şeklindeki açıklamalarının hafta sonları gelen yerli tatilcileri de etkilemesinden yakındı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 14:57:17
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 12:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?