6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Oto dolandırıcı çetesi çökertildi

OTOMOBİL ALIP SATANLARI DOLANDIRAN ÇETE YAKALANDI

Bursa'da güven vermek için galeri açıp oto alım satımı yapıyor gibi görünerek onlarca kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, otomobil alım satımı için internet veya gazeteye ilan veren kişileri dolandırdıkları iddia edilen bir şebekeye yönelik takip başlattı. 4 aylık planlı incelemenin ardından polis, 'Kapora' adını verdiği operasyonu başlattı. Piyasada güven vermek için açtıkları oto galeriye gelen müşterilere cazip fiyatlı araba sunup kapora alarak dolandırdıktan sonra dükkanı kapatıp izlerini kaybettirdikleri belirlenen şebekeye yönelik şok baskınlar düzenlendi. Çete üyelerine yardım ettiği iddia edilen bir emniyet amirin de aralarında bulunduğu toplam 9 kişi yakalandı.

Polis, 3 adet otomobile el koyarken, dolandırılan 47 ayrı müştekiye ulaştı. Operasyonun mali boyutunun 300 bin TL olduğu ifade edilirken, dolandırılan kişi sayısının daha da artması bekleniyor.

Yakalanan Kemal Bülent Ü. (35), Murat Ç. (40), Şener Ç., (37), Aziz Ferdi U. (25) Ömer Ç. (21), Vedat Ç. (37), Fevzi Ç. (40) ve Mehmet Hanefi D. (40), "örgüt kapsamında dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Fevzi Ç. ve Aziz Ferdi U. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 6 kişi tutuklandı. Ayrıca Hassas Bölgeler Şubesi'nde görev yapan emniyet amiri H.K. (38) ise örgüt üyelerine yardım ettiği iddiasıyla tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

OTOMOBİL ALIP SATANLARI DOLANDIRAN ÇETE YAKALANDI
OTOMOBİL ALIP SATANLARI DOLANDIRAN ÇETE YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 10:58:02
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 14:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cafer IP: 78.184.97.xxx Tarih : 17.02.2013 20:47:55

İnşallah bu istanbuldaki  çete  de artık çökertilir yazık günah İstanbul polisi adliyesi uyuyormu