5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Oto hırsızlık şebekesi çökertildi

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı bir operasyonla, oto hırsızlık şebekesi çökertildi.

Çaldıkları araçlara trafikteki bir benzerinin bilgileriyle sahte ruhsat ve plaka çıkartarak piyasa değerinin çok altında sattıkları iddia edilen 9 kişi ve bu araçları satın aldığı tespit edilen 3 kişi olmak üzere toplam 12 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda, 9 adet çalıntı araç da ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, çalıntı araçlara başka araçların bilgilerinden yola çıkarak sahte ruhsat ve plaka tanzim ettikten sonra piyasa değerinin çok altında sattıkları iddia edilen 9 kişilik şebeke ile bu araçları satın aldıkları belirlenen 3 kişi yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren polis, İstanbul’dan çalıntı otoları satın alıp sahte belgeler düzenlettikten sonra da piyasa değerinin çok altında Bursa ve Kilis’te sattığı belirlenen Mehmet Abdi S.’yi (37) gözaltına aldı. Bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda operasyonu genişleten polis, Bursa, İstanbul ve Kilis’te eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Yapılan operasyonlarda olayla ilgileri olduğu tespit edilen Mehmet Haluk S. (63), kaportacı Bekir Sıtkı D. (28), yedek parçacı Şeref Ş. (49), Uğur Y. (37), oto tamircisi Ender B. (44), oto tamircisi Bayram A. (40) Bursa’da; sahte belge tanzim eden Sinan S. (28), Kağan K. (25) Recep T. (33), oto çaldığı belirlenen Beşir K. (28) İstanbul’da; Mustafa Y. (34) de Kilis’te yakalandı.

Bu arada yakalanan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da çalıntı araçlara ait ruhsatlarla plakalar ele geçirildi. Ayrıca çalıntı olduğu belirlenen araçlardan 3’ü Mehmet Abdi S.’den, yine bu kişinin sattığı anlaşılan Mustafa Y.’den 1 adet, Bayram A.’dan 1 adet ve Uğur Y.’den de 1 adet olmak üzere toplam 6 araç ele geçirildi.

Bunun dışında geçtiğimiz günlerde terk edilmiş olarak bulunan iki aracın da Mehmet Abdi S. tarafından çalındığı, ayrıca yine Bursa’dan çalındığı anlaşılan bir aracın Kilis’te bulunduğu anlaşılırken, söz konusu araçlara da mali polis tarafından el konuldu.

Araçlar üzerinde yapılan incelemelerde, araçların sahte ruhsat ve plaka takıldıktan sonra piyasa değerinin çok altında satıldıkları ortaya çıktı. Ele geçirilen toplam 9 aracın 8’inin İstanbul, 1’inin de Bursa’dan çalıntı olduğu tespit edildi.

Daha sonra şasi numaralarından yola çıkan polis, araçların gerçek sahiplerini tespit ettikten sonra iade etti. Yakalanan şüphelilerin dolandırıcılık olayını ilginç bir yöntemle gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Şebeke elemanları, otomobilleri çaldıktan sonra, piyasadaki benzerlerinin plaka ve ruhsat bilgilerini ele geçirdikleri ve çaldıkları aracı, aynı plaka ve bilgiler doğrultusunda ruhsat çıkarıp piyasa değerinin çok altında sattıkları anlaşıldı.

Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler, "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, oluşturulan teşekkülle oto hırsızlığı yapmak, sahte resmi belge düzenlemek ve düzenletmek, çalıntı oto satın almak, teşekküle üye olmak, teşekküle yardım ve yataklık yapmak" suçlarından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2005 Pazar 14:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?