6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Otobüs şoförlerine iletişim eğitimi

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel halk otobüsü şoförlerine yönelik gerçekleştirilen eğitimde trafik ve iletişim konuları ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen toplu taşıma yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen eğitimde, Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Memişçi ve Başkomiser Salih Karaman trafik ve sürücü kuralları, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saydın da iletişim konusunda şoförleri bilgilendirdi. Vatandaşların otobüs şoförleri ile yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Saygın, “Daha önce minibüs hatlarında çalışan ve sonra da özel halk otobüsçülüğüne başlayan bazı şoförlerin eskiden kalma alışkanlıkları toplu ulaşımda sıkıntıya sebep oluyordu. Ancak, halk otobüslerinde güzergah değiştirilmesi veya araçta tek yolcu kaldığında yolcuya nereye gideceğinin sorulması gibi alışkanlıklar artık çok azaldı. Otobüs şoförlerinin eğitimlerine önem vermeleri ve kendilerini geliştirmeye açık olmaları bu değişimi destekliyor” diye konuştu.

Bursa’da otobüs şoförleriyle vatandaşlar arasındaki diyalogun gün geçtikçe iyiye gideceğine inandığını belirten Saygın, kentte bu anlamda huzurun sağlanması ve sıkıntıların en aza indirilmesi için gerekenlerin yapıldığına dikkati çekerek, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim çalışmasının önemine değindi.

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Mesut Emir de ilk etapta yaklaşık 700 otobüs şoförüne verilen eğitimlerin devam edeceğini belirterek, “Toplu taşıma yönetmeliğinin yenilenmesi ile bu yıl içinde 6 kez özel halk otobüsleri şoförlerine yönelik eğitimler gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerin ilki bugün yapıldı ve büyük ilgi gördü. Şoförlerin bu eğitimlere en az 3 kez katılma zorunluluğu var. Bugün gördüğümüz ilgi bizleri de sevindirdi” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 18:09:03
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 18:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?