4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Otobüs terminali yenileniyor

Bursa Otobüsçüleri Temin ve Tevzi Kooperatifi (BOYKOOP) tarafından işletilen Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yenilenme çalışmaları devam ediyor.

Terminalin dış mekanları gökkuşağı renklerine boyanırken, iç mekanlarda ise yapıldığı dönemdeki konsepte sadık kalınarak mavinin tonları kullanıldı. Dalgalardan esinlenerek yapılan iç mimari düzenleme, yapılan bakım onarım sonrasında daha öne çıkarak yolcuların beğenisini kazandı.

BOYKOOP yönetiminde görev alan üyelerin çok zorlu bir sektörde faaliyet gösterdiğini belirten Genel Müdür Fahrettin Beşli, "BOYKOOP yönetimi kendi asli işlerinin zorluğuna ve yoğunluğuna karşın yine de terminalin işletilmesiyle ilgili sorumluluklarını aksatmadan yerine getirmiştir. Tesislerin sürekli gelişimi konusunda gereğini yapmıştır. Bursa Şehirlerarası Terminali, Bursa'nın vitrini olmuştur. BOYKOOP da bunun bilinciyle hareket etmektedir. BOYKOOP, 2009 yılındaki çalışmalarda yolcu memnuniyetini öne çekecek" dedi.

Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalara değinen Fahrettin Beşli, "Yaptığımız en önemli işlerden birisi, Bursa'da yolcu taşımacılığının tarihçesinin de yer aldığı BOYKOOP kataloğudur. Araştırmacı Raif Kaplanoğlu'nun katkılarıyla hazırlanan katalog, 'Nereden nereye. Faytonlardan otobüslere, arabacı hanlarından terminal'e' başlığı altında hazırlandı. Bursa'nın yol ve yolcu geçmişini yansıtan çok değerli fotoğrafların yer aldığı katalogda, aynı zamanda Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin oluşumuna tanıklık edenler de yer alıyor" diye konuştu.

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin, Türkiye'nin en güvenlikli terminali olduğuna da ifade eden Beşli, "Otobüs terminalleri bilindiği üzere çok çeşitli insanların gelip gittiği ortamlardır. Bundan hareketle, BOYKOOP tarafından ilk günden bugüne güvenlik tedbirleri en üst düzeyde gerçekleşmiştir. Öte yandan terminal personeline, esnafına ve otobüslerdeki görevlilere yolcu iletişimi eğitimleri de verdik. Bu da bizi en güvenlikli terminal statüsüne taşımıştır. Yaptığımız araştırmalara göre, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali en az suçun işlendiği terminaldir" dedi.

Bu arada yeni yıla otobüslerde karşılayanlara BOYKOOP bir sürpriz yaptı. İlk giriş yapan yolcu otobüsü sürücüsü ve yolcularıra çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?