5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Otobüsçülerden 'rusum' eylemi

Bursa’da özel halk otobüsü sahipleri, Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık rusum (belediye payı) ücretlerine yüzde 666 oranında zam yaparak 900 YTL’den 6 milyon YTL’ye yükseltmesine tepki gösterdi.

Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Metin Büytüzün, Bursa’da kent için trafik probleminin çözümü için geçtiğimiz dönem 600 minibüsün 300 otobüse dönüştürüldüğünü hatırlatarak,
bundan dolayı büyük bir borcun altına girdiklerini söyledi.

Bursa’nın kangren haline gelen sıkıntısına çözüm bulunması için kendilerinin büyük bir fedakarlık yaptıklarını vurgulayan Beytüzün, "Geçtiğimiz dönem bizden minibüslerimizi otobüse çevirmemiz istendi. Minibüslerin otobüslere çevrilmesinde hem ortaklık hem de borç açısından büyük sıkıntılar yaşadık. Uzun ödemeli büyük bir borcun olmamıza rağmen belediyenin rusum ücretlerini yüzde 666 oranında artırması bizi iflas noktasına getirdi. Otobüs borçlarımızdan dolayı yıllık 900 YTL olan rusum ücretlerini zor ödüyorduk. Yıllık 6 milyon YTL’lik rusum ücretini nasıl ödeyeceğiz?" dedi. BUSKİ önünde toplanan özel halk otobüsü sahipleri, kararın geri alınması veya makul bir seviyeye çekilmesini istedi.

Belediye yetkilileri ise, rusum ücretlerinin belediye meclis kararıyla yükseltildiğini, düşürülmesinin de ancak mecliste ele alınabileceğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 13:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?