6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Otobüsten inemeyen adam!

BAKAN FARUK ÇELİK'TEN CHP VE MHP'YE GÖNDERME

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Otobüsün üzerinden iniş merdivenini bulamayan adam' olarak gördüğünü belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, "İnşallah 12 Eylül'de otobüse nasıl çıkılırmış ve otobüsten nasıl inilirmiş, bu milet bu dersi onlara verecektir" dedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 2011 seçimlerinde CHP ile koalisyon oluşturmayı hedeflediğini önü süren Bakan Çelik, MHP'deki 'solculuk aşkı'na anlam veremediğini kaydetti.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti'nin 9. kuruluş yıl dönümü iftar yemeğine Devlet Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. İftar yemeğinin ardından programda söz alan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti'nin iktidarda bulunduğu süre içerisinde birçok başarıya imza attığını söyledi. Ardından söz alan Başkan Altepe, yerel yönetimler olarak Bursa'nın kalkınması için yoğun çaba sarfettiklerini belirtti.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin gereksiz konularla gündeminin meşgul edildiğini söyledi. Türkiye'nin içe dönük meselelerle uğraştığını kaydeden Çelik, gündemdeki meselelerin ittifak ile çözüleceğini kaydetti. Çelik, "Gündem bölge ve dünya olayları değil. Ne yazık ki içe dönük hadiselerdir. Bunun sorumlusu kimdir? Bunun mutlaka bir sorumlusu vardır. Sorumlusunu ifade etmeden önce, bu meselelerin tamamının ittifak ile çözüleceği inancı içerisindeyim. Yani YAŞ kararları çözülür mü? YAŞ kararları Türkiye'de bu kadar niye konuşulsun? Ben kuvvet komutanlarının isimlerini niye bileyim? Ben Türkiye Cumhuriyeti bürokrasindeki en tepe noktasında bulunan başbakanın müsteşarının adını unuturken, Türkiye'deki komutanlarının isimlerini niye bilme zorunluluğunda kalayım? Neden bu konular Türkiye'de tartışılsın? Bu konu çok kolay bir şekilde çözülebilecek bir konudur. Herkesin demokrasilerde yeri bellidir. Ordunun görevi güvenliği sağlamaktır, siyasetçinin görevi de ülkeyi idare etmektir. Elmalarla armutları karıştırdığınız zaman, yönetmesi gereken yönetilen noktaya düştüğü zaman Türkiye'nin meseleleri içinden çıkılmaz bir hal alır" diye konuştu.

"PROBLEM KAPIKULE'NİN ÖTESİNİ GÖREMEYENLERDE"

Anayasa değişikliğini sıradan bir olay olarak değerlendiren Çelik, muhalefetin Kapıkule sınır kapısının ötesini göremediğini vurguladı. 12 Eylül'de yapılacak olan referandumun muhalefetten kurtulma referandumu olduğunu iddia eden Çelik, "Her parti anayasa değişsin diyor mu, diyor. Değiştirelim ve çözelim diyoruz. Onlar da yok diyor. AK Parti olmasa da çözsek. Millet sana yetki vermiyor. Yetkiyi AK Parti'ye veriyor. O halde çözümü de çok kolay. Yani anayasa değişikliğini de ittifak ile çözmek mümkün. Referanduma gitmeye gerek yok. Ama problem o değil. Problem Kapıkule'nin ve Sarp kapısının ötesini göremeyenlerdir. Dünyada ne olup biteni bilmeyen bir muhalefet var. Bu içe dönük sorunların tartışılmasının altında da bu muhalefet yatmaktadır. İşte 12 Eylül'de yapılacak olan referandum da aslında bu muhalefetten kurtulma referandumudur. Şimdi söylüyorum bak, göreceksiniz. 13 Eylül'de 'evet' oyları yüzde 60 ve 65'leri bulacak. Buna adımız gibi inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"REFERANDUMDAN SONRA MUHALEFET DÖKÜLECEK"

Anayasa paketinin referandumdan geçeceğine inandığını ifade eden Çelik, 13 Eylül'den itibaren muhalefetin lime lime döküleceğini vurguladı. Çelik, "12 Eylül'den sonra tartışma ne olacak? Muhalefet partilerinin kendi içlerinde tartışma başlayacak. Lime lime dökülecekler. Onlar dünya ve Türkiye gerçeklerine göre yapılanmak zorundadır. Yapılanmadıkları an yürüme şansları yoktur" dedi.

Türkiye'nin ilerlemesine engel olan prangaların 12 Eylül'den sonra kalkacağını belirten Çelik, "12 Eylül son derece önemlidir. 12 Eylül bu prangalardan kurtulduğumuz gün olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında muhalefet partisi CHP'ye de yüklenen Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nu 'Otobüsün üzerinden iniş merdivenini bulamayan adam' olarak gördüğünü belirten Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Adamı genel başkan yapmışlar, otobüse nasıl çıkılır, nasıl durulur, nasıl konuşulur, nasıl yürünür, nasıl başlanır ve bitirilir, bunu öğrenmeden otobüse çıkardılar insanı. O da geziyor ve koşturuyor. İnanın ben seyrederken sayın Kılıçdaroğlu'nu 'Otobüsün üzerinden iniş merdivenini bulamayan adam' olarak görüyorum. İnşallah 12 Eylül'de otobüse nasıl çıkılırmış ve otobüsten nasıl inilirmiş, bu milet bu dersi onlara verecektir."

"MHP 2011'DE CHP İLE KOALİSYON KURMAK İSTİYOR"

Türkiye'de istikrar olduğunu ifade eden Çelik, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 2011 seçimlerinde CHP ile koalisyon oluşturmayı hedeflediğini öne sürdü. Çelik, "İstikrarı bozmak isteyenler var. Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'AK parti gitsin' diyor. AK Parti gittiği zaman ne olacak? Ben söyleyeyim. Siyasi istikrar istikrarsızlığa dönüşecek. Peki AK Parti gitsin diyorsan, ne yapmak istiyorsun MHP Genel Başkanı olarak? Hedefin nedir? Hedefi belirlemişsin ki AK Parti gitsin diyorsun. Gayet açık söyleyemiyor ama diyor ki 'AK Parti gidecek ve biz 2011'de CHP ile koalisyon kuracağız'. Bunu düşünüyorlar" diye konuştu.

MHP yönetiminde bir solculuk aşkı olduğunu söyleyen Çelik, ifadelerini şu şekilde sürdürdü: "Keşke MHP'de solcular olsa. Öyle bir solculuk yok ki. Ama onlardaki olmayan solculuk aşkını anlamakta zorlanıyoruz. Onlar 1999'da bunu denedi. Aynısını DSP ile yaptı. Partileri barajın altında kaldı. Bunu yaptıktan sonra tekrar bu aşkı niye canlandırıyorsunuz? Doğrusunu tabanın MHP yönetimine soracağına inanıyoruz. Büte12 Eylül'de yapılacak olan reün partilere seslendik Türkiye'nin engellerini birlikte kaldıralım. Anayasa değişikliği ve terör olayları dahil. Gelin birlikte yol bulalım. Yol bulmaya gelmediler. Yol açmaya da gelmediler. 12 Eylül 'evet oylarıyla bunları kaldırıp atma günüdür diyorum."

BAKAN FARUK ÇELİK'TEN CHP VE MHP'YE GÖNDERME
BAKAN FARUK ÇELİK'TEN CHP VE MHP'YE GÖNDERME
BAKAN FARUK ÇELİK'TEN CHP VE MHP'YE GÖNDERME
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 23:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?