2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Otomobil bahane mankenler şahane

MANKENLER, OTOMOBİLLERDEN DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ

Birbirinden lüks araçların görücüye çıktığı Bursa Oto Show Fuarı törenle kapılarını açtı. Son model araçlardan çok mankenler ilgi gördü.

Bursa'da bu yıl 7.'si düzenlenen Oto Show Fuarı, bugün düzenlenen törenle özel davetli, protokol ve basın mensuplarına kapılarını açtı. Bu yılın ilk oto show fuarı olma özelliğini taşıyan otomobil, ticari araç, motosiklet, bisiklet aksesuarları fuarına ilgi büyük oldu. Sektördeki 21 otomotiv markasının yer aldığı fuarda son model araçlar görücüye çıktı. Lüks araçlardan çok onları sergilen mankenler ilgi gördü.

336 bin Euro'luk fiyatıyla fuarın en pahalı aracı olan Mercedes'in yandan kapılı SLS modeli herkesin ilgi odağı oldu. Ünlü mankenlerden Fatoş Kabasakal ve Berna Arıcı, araçların önünde hayranlarının objektiflerine gülümsedi. Cherry'lik lüks limuzinini tanıtan Berna Arıcı'nın ayaklarını uzatarak seksi pozlar vermesini konuklar, nefeslerini tutarak izledi. Geçmişten günümüze klasik araba sergisinin de bulunduğu fuar, 17 Nisan'a kadar meraklılarını ağırlayacak.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Otomotiv Distribütörleri Derneği iş birliğiyle düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce, ihracatın önemli bir kısmından pay alan, otomotiv sektörünün üssü olarak kabul edilen Bursa'nın gerek ana sanayi üretim kapasitesi, gerekse yan sanayi açısından sektörde lokomotif bir şehir niteliğini taşıdığını belirterek, bu bakımdan Bursa'da otomotiv sektörüne yönelik düzenlenen Bursa Oto Show Fuarı'nın önemi daha da arttırdığını belirtti.

Açılışa katılan Toyota Ceo'su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye'de otomobillerin yüzde 75'inin tüketici kredisi ile satıldığına işaret ederek, "Türkiye'de hiç olmadığı kadar otomobil kredileri ve otomobil fiyatları düşük. Şu anda otomobil 10 yıl öncesine göre çok ulaşılabilir bir emtia oldu. 10 yıl öncesinde yüzde 9 oranında faizlerle tüketici kredisi kullanılırken, bugün yüzde 0,80 gibi düşük seviyelerde kredi kullanmak mümkün. Bu otomobili ulaşılabilir hale getirdi" dedi.

Türkiye'de otomobil satışları ile ilgili bir potansiyelin bulunduğunu kaydeden Bozkurt, "Avrupa ülkelerine baktığımız zaman bizim henüz 10 kişiden 1 kişinin otomobili var. Oysa Avrupa ülkelerinde 2 kişiden birinde otomobil var. Finansman kolaylıkları ve otomobil fiyat kolaylıkları ile satışlar ciddi anlamda yükseliyor. Biz bunu geçtiğimiz yıllarda kendi markamızda birebir yaşadık. Toyota finans sistemini devreye aldığımızda tarihi bir rekor pazar payı ve satışla geçtiğimiz temmuzdan itibaren satışlarımızı arttırdık. 40 binin üzerine çıktık. Bunun çok temel sebebi Toyota finans sistemidir. Çünkü müşteriye kolaylık gösterdiğinizde Türkiye'de potansiyel var" diye konuştu.

Fuarda yeni modellerini tanıtan Honda firmasının Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki ise farklı bir sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını kaydetti. Japonya'daki depremden dolayı tedarik zincirinde bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Yamasaki, "Şu anda ne olduğu tam olarak görememekle beraber bu hedeflerimizi yükseltmek için ileriki dönemlerde çalışma yapacağız" dedi.

Türkiye pazarını Honda firması olarak yükselen bir pazar olarak gördüklerini dile getiren Yamasaki, "Kısa bir zaman zarfında bir milyon seviyelerine ulaşabileceğimizi tahmin ediyoruz. Bu sebeple Honda olarak Türkiye pazarında bulunmamız gurur verici bir durum ve burada bulunmayı biz de arzu ediyoruz" diye konuştu.

Hafta içi 7.5 lira, hafta sonları ise 10 lira ödenerek gezilebilecek olan Bursa Oto Show Fuarı, 16 Nisana kadar 11.00 ile 22.00, 17 Nisan 2011 günü ise 11.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

MANKENLER, OTOMOBİLLERDEN DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ
MANKENLER, OTOMOBİLLERDEN DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ
MANKENLER, OTOMOBİLLERDEN DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ
MANKENLER, OTOMOBİLLERDEN DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ
MANKENLER, OTOMOBİLLERDEN DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ
MANKENLER, OTOMOBİLLERDEN DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ
MANKENLER, OTOMOBİLLERDEN DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:59:03
Güncelleme :12 Nisan 2011 Salı 01:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?